Montfoort houdt zicht op toppositie na overwinning op LRC

Algemeen 38 keer gelezen

Met nog 5 wedstrijden te gaan was Montfoort er alles aan gelegen om de punten in eigen huis te houden en zo aansluiting te houden met de top 3 of zich zelfs te verbeteren. In de wedstrijd tegen Delta Sports’95 kon de ploeg van Aart Jan Boksel nauwelijks een vuist maken en miste de ploeg de scherpte. Daarbij dient wel vermeld te worden, dat de ploeg uit Houten een vesting voor het doel had opgebouwd en elk puntje koesterde.

LRC daarentegen kent weliswaar een matig seizoen, gezien plek 9 op de ranglijst, maar liet tot nu toe in de competitie zien, dat de ploeg wil voetballen. Bij Montfoort keerden Nick van Luinen, Mike van Oostrom en Marck van Baal weer terug in de basis.

Na het 1e fluitsignaal van scheidsrechter Melink trok Montfoort volop ten strijde en dat leverde al direct de nodige kansen op, waar opnieuw vrij slordig mee werd omgegaan. Toch was het na ruim een kwartier spelen toch raak en het was verdediger Ricardo Bakker die voor de belangrijke openingstreffer tekende. In de periode daarna had de thuisploeg weliswaar een veldoverwicht, maar vergat de ploeg de trekker definitief over te halen. Langzamerhand verdween het tempo ook uit de wedstrijd en kreeg LRC zowaar enkele mogelijkheden om beide ploegen op gelijke hoogte te brengen. De grootste mogelijkheid was er in de slotseconden , maar de treffer werd wegens buitenspel afgefloten en daarmee kwam Montfoort goed weg.

De gasten uit Leerdam putten hieruit toch de nodige moed en zetten zowaar druk op het doel van Robin Vianen. Door belangrijke reddingen van doelman Vianen en Chris Resida bleef de 0 gehandhaafd, maar dat ging op dat moment wel met hangen en wurgen. Een kwartier voor tijd was het aanvoerder Bart Roelofs, die zijn ploeg op sleeptouw nam en eerst de 2-0 voor zijn rekening nam en even later een strafschop benutte, na een overtreding op hem binnen de 16 meter. Het verzet van LRC was daarmee gebroken en Montfoort controleerde de wedstrijd. Het was echter invaller Jurdany Koster, die voor het slotakkoord en dus de eindstand zorgde met een schitterende volley in de verre hoek.

Door deze ietwat groot uitgevallen uitslag steeg Montfoort een plekje op de ranglijst en mede door het verlies van DTS heeft Montfoort uitzicht op de 2e plek. Aankomende zaterdag staat er opnieuw een inhaalwedstrijd op het programma en wel de 3e thuiswedstrijd, ditmaal tegen Bennekom. In de weken daarna staat de belangrijke uitwedstrijd tegen DTS op het programma, gevolgd door een ontmoeting thuis tegen WNC. De reguliere competitie wordt afgesloten met een uitwedstrijd opnieuw tegen opnieuw LRC. Dan zijn de kaarten geschud en weet Montfoort tegen wie de ploeg het moet opnemen in de nacompetitie , die op 2 juni start.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37