WijKoken in de Wijktuin
Algemeen
486
keer gelezen
IJSSELSTEIN - Henny van Ooijen en Netty Aarendonk zijn twee van de vier koks en even zovele ‘souschefs’ die vanaf nu elke eerste en derde woensdag van de maand de scepter zwaaien in de keuken van het Bijeenhuis in de Wijktuin Achterveld & Groenvliet.
Het doel is om mensen gezellig te laten eten van alles wat uit de tuin geoogst wordt. “Behalve het vlees”, lacht Netty. Met een donatie van Jumbo Achterveld werd 18 april de eerste maaltijd bereid. “Omdat de tuin er nu nog te kaal bij ligt.” Maar groenten voeren de boventoon in de heerlijk geurende Italiaanse gerechten. Chefkok Henny werkt in de ICT: “Hier oefen ik vast voor mijn pensioen: lekker koken voor anderen.”
Ook Netty is helemaal thuis: “Ik mis mijn tuin, daarom leef ik me hier helemaal uit.” De tien gasten – het maximum – boffen met het weer. “We kunnen gezellig buiten eten.” De maaltijd van 17.30 tot 19.00 uur kost 4 euro per persoon. Inschrijven kan telkens tot maandag 12.00 uur via e-mail: info@groentrefpunt.nl.
Kijk ook op www.groentrefpunt.nl.