Erwin Timmerarends uit Montfoort deed goede zaken door in het Friese It Heidenskip na een constante serie de wedstrijd winnend af te sluiten met 20.20 meter. (Foto: PR Polsstokbond Holland)
Erwin Timmerarends uit Montfoort deed goede zaken door in het Friese It Heidenskip na een constante serie de wedstrijd winnend af te sluiten met 20.20 meter. (Foto: PR Polsstokbond Holland) Foto: PB Holland

Hollanders naar de top in Nationale Competitie

Algemeen 95 keer gelezen

Afgelopen week vonden de eerste twee wedstrijden van de Pollepleats Nationale Competitie plaats. Op woensdag werd het bal in Linschoten geopend en op zaterdag mochten de springers naar It Heidenskip. In de nieuwe opzet moeten de springers zich via deze competitie plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap.

Linschoten/It Heidenskip - In Linschoten kwamen de Hollanders goed uit de verf. Vijf springers kwamen verder dan 20 meter. Jaco de Groot (Woerden) kwam zelfs tot 21.81 meter. Hiernaast zette hij nog twee 20-meter sprongen neer, waardoor hij zich nu al in de top van het klassement heeft genesteld. Wouter van Midden (Vlist) sprong in Linschoten een nieuw persoonlijk record van 20.84 meter. Winnaar in It Heidenskip werd Erwin Timmerarends (Montfoort). Na een constante serie kwam hij tot 20.20 meter, waarmee hij 14 centimeter verder landde dan Nard Brandsma (Workum). Derde werd Ricardo Faaij (Haastrecht), die opnieuw liet zien goed uit de voeten te kunnen in It Heidenskip.

Bij de dames deed Wendy Helmes (IJsselstein) in Linschoten goede zaken. Zij won met 16.15 meter en sprong daarnaast nog 15.44 meter. Vanwege een blessure sprong ze niet in It Heidenskip, maar alsnog voert zij het damesklassement aan. Sigrid Bokma (Hindeloopen) deed erg goed werk. In Linschoten sprong zij al 15.76 meter en in It Heidenskip won zij de wedstrijd met 14.71 meter. Anneke Broersma (Lemelerveld) werd tweede en Dymphie Baas-van Rooijen (Oudewater) maakte het podium compleet.

Bij de junioren voeren de Friese springers het klassement aan, met Freark Kramer (It Heidenskip) als absolute kopman. Tweemaal sprong hij al een persoonlijk record. In Linschoten kwam hij tot 19.94 meter en in It Heidenskip doorbrak hij eindelijk de 20-meter grens, met 20.04 meter. Daniël Cluistra (Haastrecht) werd knap tweede in It Heidenskip met 18.40 meter na tweemaal nat te zijn gegaan. Ook voor het klassement deed hij goede zaken. Vanuit de regionale wedstrijden heeft ook Bas van Leeuwen zich in de top van het klassement gesprongen.

Reinier Overbeek uit Benschop is het hele jaar al de huizenhoge favoriet bij de jongens, maar deze keer in It Heidenskip moest hij zijn Lopikse trainingsmaat Timon de Haay voor laten gaan. De Haay wist in een spannende sprong de stok stil te springen en te corrigeren en kwam zo tot 18.60 meter, ruim een meter verder dan zijn vorige persoonlijke record. Overbeek voert nog wel het klassement aan. In Linschoten kwam hij tot 19.49 meter.

Bij de meisjes is de strijd erg spannend. Demi Groothedde (Jaarsveld) heeft grote concurrentie uit Friesland, waar Bente Vlas (Heeg) en Femke Rispens (Niehove) azen op haar eerste plek. Bente Vlas won in It Heidenskip met 15.15 meter en ook Femke Rispens naderde de 15 meter. Demi volgde met een kleine 14 meter. Vierde werd Iris Mulder (Vlist) en zij is hiermee het tweede Hollandse meisje. Door haar goede wedstrijd in Linschoten, winst met 15.52 meter, blijft Demi Groothedde eerste in het klassement.

Zaterdag 25 augustus zullen de springers om 18.00 uur te zien zijn in Polsbroekerdam. Daarnaast vindt op 25 augustus om 13.00 uur het Nederlands Kampioenschap Jeugd plaats, ook in Polsbroekerdam.

Timon de Haay uit Lopik verraste door bij de jongens trainingsmaat en grote favoriet Reinier Overbeek te verslaan. (Foto: PR PB Holland)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 11 uur geleden
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 21 uur geleden
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37
Afbeelding
Donaties maken AED op scoutingclubgebouw in IJsselstein mogelijk Nieuws 17 apr, 11:17
Afbeelding
PvdA IJsselstein wil een solidariteitsfonds voor basisscholen Nieuws 17 apr, 10:13