Thom Jansen aan het werk met deelnemers aan de workshop acrylschilderen, Hun portretten van markante Linschotenaren zijn te zien tijden de Linschotense Kunstroute. ''Verrassende resultaten!'' (Foto: PR Cursus Portretschilderen)
Thom Jansen aan het werk met deelnemers aan de workshop acrylschilderen, Hun portretten van markante Linschotenaren zijn te zien tijden de Linschotense Kunstroute. ''Verrassende resultaten!'' (Foto: PR Cursus Portretschilderen) Foto: PR Cursius portretschilderen

Kunstroute Linschoten langs pittoreske omloopjes en nostalgische steegjes

Algemeen 230 keer gelezen

Janneke Severs-Hilgeman

Vrijdag en zaterdag in Linschoten

Thom Jansen, nam zelf al twee maal eerder deel aan de Linschotense Kunstroute. Dit jaar zag hij het als een uitdaging om voor diezelfde kunstroute ook dorpsgenoten aan het schilderen te krijgen. En dat is hem gelukt.

Linschoten - Door te mijmeren over oude op Facebook geplaatste foto’s nam de de Linschotense docent beeldende vorming het initiatief een workshop portretschilderen te organiseren. Een oproep op Facebook met de vraag welke markante Linschotenaren voor een portret in aanmerking zouden kunnen komen, leverde 74 namen op. Daaruit is een Top 10 samengesteld. Twaalf ervaren, maar ook onervaren schilders gingen met acrylverf aan de slag met een foto. “Verrassend vond ik de resultaten van de deelnemers die nog nooit een kwast in handen hadden gehad. Echt heel knap wat er is gepresteerd”, legt Jansen uit. “Traditioneel breek je na afloop van een werk je kwast door, maar dat wilden de cursisten niet. Gekker nog, er werd meteen een vervolgproject gestart, het vastleggen van dorpsgezichten met olieverf. Een compleet andere stijl.’’ De onthulling van de portretten en dorpsgezichten vindt plaats op vrijdagavond om 19.30 uur in dorpstheater De Wilde Weg aan de Dorpstraat 33.
Anders dan de tien voorgaande edities, vormen dit jaar de historische Dorpstraat, de nostalgische steegjes en pittoreske omloopjes het decor voor de Linschotense Kunstroute. Een kleine vijftig kunstenaars en artiesten zetten het dorp op vrijdagavond 25 en zaterdag 26 mei in de spotlights volgens het thema Linschoten Belicht. Op een vijftiental locaties aan de Dorpstraat, Vaartkade Zuidzijde en Nieuwe Zandweg wordt een schouwspel getoond van kunsten. Variërend van schilder- en beeldhouwkunst tot quilts, fotografie en sieraden. maar deze keer ook poëzie, zang en muziek. Er is ook kinderkunst. Onder leiding van echte kunstenaars zijn Linschotense kinderen bezig geweest met allerlei beeldende vormen. Roodiwitte baniers aan de oude gevels geven aan waar kunst wordt geëxposeerd of gemaakt. Aanbellen en binnenlopen is het devies.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23