Afbeelding
Foto: Ad Velders

Schitterend

Algemeen 274 keer gelezen

Onlangs heb ik voor de derde keer op rij de EO-Jongerendag bezocht, een christelijk evenement dat jaarlijks terugkeert in de Gelredome. En dat stadion was juist dit jaar zo ontzettend confronterend voor mij, omdat niet Utrecht, maar Vitesse uit Arnhem Europa in gaat. Vol overgave en vertrouwen schreef ik eerder resoluut dat wij Europa in zouden gaan, maar helaas kwam ons seizoen toch echt tot een eind, na een ware wanprestatie in eigen huis. Maar goed, de EO-Jongerendag dus, dat was me weer het evenement wel. Wederom een fantastische show met een aantal erg goede artiesten en een boeiend en inspirerend praatje.

Het fenomeen van deze dag vindt plaats in de pauze, wanneer iedereen zich begeeft naar de Mac om daar de lege maagjes te vullen. Meestal sluit ik ook aan in deze absurd lange wachtrij, wat erg veel wegheeft van een wachtrij van de Efteling, maar dit jaar besloot ik het maar niet te doen. Niet omdat ik geen trek had in een lekkere Big Mac, maar omdat het dit jaar wel heel erg warm was. De temperatuur was de dertig graden zeker wel voorbij, en ik had echt geen zin om in die brandende zon te wachten voor een paar patatjes. Gelukkig had ik een goede voorraad aan eten aangelegd, waarmee ik zonder knorrende maag rustig de dag door kon brengen. Zo een evenement is altijd inspirerend en het is mooi om te zien hoeveel mensen er ieder jaar weer op af komen. Met 20.000 man lekker dansen, springen en zingen is toch schitterend?

Wat ook schitterend is, is dat de examens voor jullie allemaal zijn afgerond. Hopelijk krijgen jullie allemaal over een paar weken het goede nieuws te horen, ik duim in ieder geval voor jullie mee. Mij resteert nog een laatste toetsweek, negen toetsen die gaan bepalen of ik naar de zesde klas van het Vwo ga, mijn eindexamenjaar. Op dit moment sta ik er goed voor, maar om in die aanhoudende hitte nog te kunnen presteren, dat wordt een zware opgave. School is topsport.

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09