Mevrouw Streng opent op 97 jarige leeftijd de tentoonstelling van haar eigen schilderijen.
Mevrouw Streng opent op 97 jarige leeftijd de tentoonstelling van haar eigen schilderijen. Foto: Margreet Nagtegaal

Eigenzinnig werk van een 97-jarige schilderes

Algemeen 139 keer gelezen

IIn de Wulverhorst is vorige week een bijzondere expositie geopend. Mevrouw Streng, 97 jaren jong, exposeerde een deel van haar schilderijen waarvan de opbrengst is ten bate van de Wulverhorst. De expositie is tot 5 juli in de gangen beneden te bezichtigen.

Oudewater – Na afloop van een themamiddag over positieve gezondheid in Woon - en zorgcentrum de Wulverhorst werd door wethouder Walther Kok een expositie geopend van schilderijen van mevrouw Streng. Mevrouw Streng (97) begon in de jaren tachtig met schilderen. Ze was altijd al erg creatief geweest. Ze maakte in de loop der jaren wel meer dan achthonderd werken. Toen ze begin dit jaar in de Wulverhorst kwam wonen vonden haar zonen in alle hoeken en gaten van haar huis schilderijen van haar hand. Haar kinderen wisten natuurlijk wel dat ze schilderijen maakte, maar dat het er zoveel waren hadden ze niet in de gaten gehad.
Mevrouw Streng had op de lagere school al een 10 voor tekenen. Haar moeder vond het niet zo belangrijk. “Je kan beter leren breien”, was haar mening.
En ook haar zes zonen hebben haar niet echt aangemoedigd vertelt ze eerlijk. “Ze vonden het maar gepruts.”
Maar mevrouw Streng was haar tijd ver vooruit. Ze experimenteerde met uiteenlopende stijlen en creatieve mogelijkheden. Ze verwerkte soms stof, plastic, touw en papier in haar schilderijen en deed dat geheel volgens eigen idee. Ze schilderde jaren bij de schildersclub De Wilgenstreek. Als ze aan een werk begon was het aan het eind van de dag klaar. “Ik hield niet van dat gepietepeuter.”
Ze schilderde van alles, zoals stillevens, modern en met allerlei soorten verf. Ze vond het leuk om dingen uit te proberen en dat is in de veelkleurige tentoonstelling goed terug te zien. Maar portretten deed ze niet graag. “Dat was ook teveel gepeuter.”
Zelf houdt ze van de schilderkunst van Van Gogh. En soms maakte ze zoiets ook zelf. Mevrouw Streng is een aantal jaar geleden pas gestopt met schilderen. Nu hangen er zo’n zeventig schilderijen ten toon in de gangen van de Wulverhorst. Haar zoons en schoondochters zijn nu apetrots op hun moeder die zelf natuurlijk ook haar schilderijen thuis hebben hangen. Maar deze schilderijen worden verkocht en de opbrengst is voor de Wulverhorst zelf.
Mevrouw Streng blijft rustig onder alle aandacht tijdens het speciale moment van de opening van haar expositie. Voor wie belangstelling heeft om de schilderijen te bekijken en wellicht een mooi werk wil aanschaffen, is welkom in de Wulverhorst. De prijzen van de schilderijen zijn laag. De verkoop verloopt via de gastvrouw/ heer in de tuinzaal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 23 uur geleden
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09