De Montfoortse Aileen Uittenboogaard, mbo-uitblinker op het Gezondheidszorg College van het ROC Utrecht, is voorgedragen voor de titel Student van het Jaar 2018. (Foto: Paul van den Dungen)
De Montfoortse Aileen Uittenboogaard, mbo-uitblinker op het Gezondheidszorg College van het ROC Utrecht, is voorgedragen voor de titel Student van het Jaar 2018. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Doorzetter Aileen strijdt voor titel Student van het Jaar

Algemeen 127 keer gelezen

Alle mbo-colleges van het ROC Midden Nederland hebben een uitblinker voorgedragen voor de titel ‘Student van het Jaar 2018’. Een van hen is de Montfoortse Aileen Uittenboogaard (23) die Maatschappelijke zorg studeert (Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen) niveau 4 aan het ROC Utrecht.

Montfoort - Alleen al verkozen te zijn tot ‘Uitblinker van het Jaar 2018’ binnen haar studierichting aan het ROC op de Vondellaan in Utrecht was een verrassing voor Aileen. Toch blijft zij er vrij nuchter onder. “Op dit moment ga ik nog de strijd aan met 17 andere kandidaten van de andere ROC’s in Midden Nederland en het wordt dus echt spannend. Ik vind het een hele eer dat ik nu al zover ben gekomen.”
Aileen is een doorzetter te noemen, als zij in 2010 start op niveau 1 om nu, acht jaar later, op niveau 4 te eindigen. Een echt mensenmens met oog en aandacht voor de persoon. In haar vrije tijd kookt zij eens per week met twee andere studenten voor De Lister, een hostel voor alcoholverslaafden. “Er zijn al zo weinig vrijwilligers en deze mensen vinden het heerlijk om een keer in de week een echte verse maaltijd te krijgen.’’ Daarnaast werkt zij nog bij ‘s Heerenloo in Leidse Rijn. ‘’Gehandicaptenzorg voor mensen met het downsyndroom, waarbij mij ook een inkijkje in de psychiatrie wordt gegund. Het is een leerbedrijf waar ik eerder stage heb gelopen. Ook doe ik nog vrijwilligerswerk bij de stichting “Handje Helpen’ een maatjesproject, waar ik de vaste begeleider ben van mensen met een hulpvraag. Momenteel is dat een blinde man en begeleid ik nog een jongen bij zijn huiswerk.”
Daarnaast was Aileen ook een aantal jaren lid van de studentenraad Maatschappelijke Zorg. In Montfoort zette zij zich in voor de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). Binnenkort doet ze voor de derde keer mee aan het studentenproject van de stichting Out of Area in Bosnië. “In zo’n week doen wij heel veel voor de lokale ziekenhuizen en basisscholen. Zo kom je in contact met de bevolking en zie je gelijk waar het geld aan wordt besteed.”

Op 13 juni wordt tijdens een gala in de Stadsschouwburg van Utrecht de winnaar van deze verkiezing bekend gemaakt. Net als de andere kandidaten heeft ook Aileen Uittenboogaard daar zoveel mogelijk stemmen voor nodig. Iedere stem kan deze doorzetter helpen haar een stapje dichter bij de titel te brengen. Stemmen kan tot woensdag 6 juni op: https://www.rocmn.nl/student-van-het-jaar-2018.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20