De chocolade van Gido gaat de wereld over
Algemeen
995
keer gelezen
In 2012 begint hij in een garagebox achter zijn huis. Als die ruimte te klein wordt, huurt hij voor een jaar een leegstaand winkelpand in de Hoogstraat in Montfoort. Vervolgens opent hij voor twee maanden een succesvolle pop-up store in de Gerard Doustraat in Amsterdam. Intussen is zijn Nederlandse chocolademerk ‘Gideaux Amsterdam’ bezig aan een opmars.
Montfoort - Gido van der Kamp (35) is chocolatier in hart en nieren, ambitieus, eigenwijs en vooral zakelijk. Op het bedrijventerrein Krekenburg bedenkt, ontwikkelt en produceert hij, samen met zijn team van hardwerkende mensen, de lekkerste chocoladeproducten. “Na mijn opleidingen begon ik in de horeca. Restaurant- en hotelkeukens zijn mij niet vreemd en ook daar had ik al de wil om alles beter te doen.” Zijn niet aflatende passie voor chocolade deed hem besluiten om het roer om te gooien. “In 2015 is Gideaux opgericht en wordt er merk- en doelgericht gewerkt. Zo is er de exclusieve bonbonlijn Senses met ‘ons’ bolletje. Ik wil Gideaux blijvend vernieuwen om nog beter te worden. Zo is daar onze bonbon met een kaneel macadamia-vulling, voor een waanzinnige beleving. Onze vanille komt uit Madagaskar. Wij vinden dat de lekkerste vanille van de wereld. Ondanks de zeer fors gestegen vanilleprijzen blijven wij die kopen omdat we geen concessies aan onze kwaliteit willen doen.”
Onlangs heeft Gido een nieuwe machine aangeschaft die veel tijdrovende werkzaamheden heeft overgenomen, waardoor meer bonbons per uur gemaakt kunnen worden. Zijn gedachten gaan al uit naar een tweede exemplaar. “Het mag vreemd klinken, maar de chocolade die wij voor onze producten gebruiken komt uit België. Het is niet bij iedereen bekend, maar jaarlijks verwerken wij hier in Montfoort 25 ton chocolade!” Omdat Gido uitsluitend gaat voor kwaliteitsproducten, zorgt hij dat zijn afnemers dat ook zijn. “Wij hebben een bepaalde reputatie opgebouwd, die nog steeds groeiende is. In Nederland en België zijn heel veel verschillende chocolatiers, maar in Nederland is er niemand zoals wij. Wij behoren tot de top.”
De producten van Gideaux worden onder andere verkocht door de internationale horeca groothandel HANOS, die ze daarmee onder de aandacht van een groot publiek brengt. Verder zijn de chocoladeproducten van Gideaux Amsterdam binnenkort ook verkrijgbaar achter de douane op Schiphol in de verschillende winkels van de Travel Retailer, Lagadère. “Bedrijven in binnen- en buitenland zijn geïnteresseerd in ons product. Wij hebben de ambitie om van Gideaux Amsterdam een wereldwijd chocolademerk te gaan maken. Stel je eens voor, dan gaat er een droom in vervulling.”