Henk de Ruiter wordt door Ketlin van Esschoten verrast met duizend euro van het Roest Crollius Fonds.
Henk de Ruiter wordt door Ketlin van Esschoten verrast met duizend euro van het Roest Crollius Fonds. "Om de Werkplaats in De Centrale te starten en gereedschap te kopen." (Foto: Lysette Verwegen)

De Centrale ontvangt Verrassing

Algemeen 190 keer gelezen

Begin dit jaar werd De Centrale geopend in de oude Jan van de Wijngaardschool aan de Poortdijk/Koningin Julianalaan. Het is dé ‘do-it-yourself’-locatie om mensen en activiteiten te verbinden met elkaar. Het Roest Crollius Fonds biedt graag een steuntje in de rug met de Verrassing.

IJSSELSTEIN - Ketlin van Esschoten, beeldend kunstenaar en actief in De Centrale, had de cheque van duizend euro aangevraagd voor Henk de Ruiter. “Hij is bezig met het opzetten van een werkplaats; een nieuwe activiteit in De Centrale, waar mensen met gereedschap kunnen leren werken en bijvoorbeeld meubilair kunnen repareren of andere zaken kunnen maken.” Henk – beheerder van De Centrale en vrijwilliger in het daar ook gevestigde Repaircafé is blij verrast. “We proberen zoveel mogelijk gereedschap te krijgen of tweedehands aan te schaffen, maar sommige gereedschappen moeten echt veilig zijn en dat willen we aanschaffen. De Verrassing is heel welkom!” Tijdens de rondleiding Door de Centrale worden de diverse ruimtes getoond: de ateliers, de Weggeefwinkel, het Repaircafé, de gezellige hal waar mensen ook gewoon voor ontmoeting en een kop koffie terecht kunnen. “Alles is gericht op verbinden, activiteiten en duurzaamheid. We gooien hier niets weg: alles is bruikbaar: voor jong en oud om mee te knutselen, weg te geven of te repareren. Dus breng je spullen maar hier: alles is welkom”, lacht hij. Zelfs de oprichting van De Centrale was een verbinding. “We zijn met z’n vieren gestart: van het idee tot aanpakken. Gewoon beginnen en doen, dat geldt ook voor alle initiatieven en ontmoetingen die hier ontstaan.” Kijk ook op Facebookpagina De Centrale IJsselstein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Thijme ontvangt de award van burgemeester De Graaf in bijzijn van kinderburgemeester Jessie Broekhuizen en jongerenwerker Yoeri Dudka
Enthousiaste Thijmen uit Benschop ontvangt Jongerenaward Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14