De vrijwilligers van de werkgroep - het Team Zomerfestijn - heeft zich in samenwerking met veel organisaties ingezet voor een groot, leuk en betaalbaar activiteitenaanbod voor de derde editie van het Zomerfestijn+. (Foto: Corien Rietveld)
De vrijwilligers van de werkgroep - het Team Zomerfestijn - heeft zich in samenwerking met veel organisaties ingezet voor een groot, leuk en betaalbaar activiteitenaanbod voor de derde editie van het Zomerfestijn+. (Foto: Corien Rietveld)

Zomerfestijn+ voor wie niet op vakantie gaat

Algemeen 101 keer gelezen

IJsselstein is een mooie traditie rijker. Na geslaagde evenementen in 2016 en 2017 vindt van 23 juli tot en met 17 augustus de derde editie van het Zomerfestijn+ plaats: het zomerprogramma voor 50-plussers die niet op vakantie kunnen.

IJSSELSTEIN - Niet voor iedere thuisblijver is de vakantieperiode even leuk. “Het verenigingsleven ligt stil en er zijn minder activiteiten”, vertelt Trudy Schimmel, een van de samenstellers van het Zomerfestijn+. “Dat er behoefte is aan de twee activiteitenweken blijkt wel uit het stijgende aantal deelnemers. Vorig jaar deden ruim 180 personen mee aan een of meer van de 25 programmaonderdelen. En iedereen was enthousiast.” Reden voor de zeven vrijwilligers van de werkgroep, ondersteund door Pulse, om in samenwerking met een groot aantal IJsselsteinse organisaties te werken aan het programma voor 2018. “De successen van eerdere jaren worden herhaald, maar we bedenken ook nieuwe activiteiten, zodat er iedere werkdag wel iets te doen is.”
Succesnummers waren de afsluitende film en de rondvaart met Yselvaert. “Dat laatste kan helaas dit jaar niet omdat de boten zijn verbrand, maar we hebben een aantal leuke nieuwe activiteiten bedacht.” Zo staan een speelse kennismaking met het stadhuis en bestuur op het programma, een wandeling in het nieuwe Kasteelpark, bezoek aan de diverse wijktuinen en de ludieke kennismaking met petanque – omgedoopt tot ‘Sjeu de borrel’ – op het programma.
Wat niet nieuw is, is het prijsniveau. “Dankzij de deelnemende organisaties zijn de activiteiten voor iedereen betaalbaar.” De grootste vernieuwing is de introductie van de website www.zomerfestijn-ijsselstein.nl dia vanaf vandaag in de lucht is. “We hebben er in januari over gebrainstormd, want in deze tijd ontkom je niet aan een website. En dat willen we ook niet”, vertelt Trudy. “Het is zoveel makkelijker om de digitale inschrijvingen te verwerken en veranderingen in de informatie over de activiteiten aan te passen als dat nodig is. Voor de deelnemers is het prettig dat ze direct een bevestiging van hun inschrijving krijgen.”

Inschrijving voor het Zomerfestijn+ is mogelijk via het oranje programmaboekje dat binnenkort wordt verspreid én vanaf woensdag 30 mei via de website www.zomerfestijn-ijsselstein.nl. Zowel boekje als website bieden ook uitgebreide informatie met foto’s. Vorig jaar werden zo’n 350 inschrijvingen verwerkt. De organisatie weet dat veel mensen uitkijken naar het programma. “De inschrijving kan beginnen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37