Omdat bier zo booming is en het aantal brouwerijen vrijwel wekelijks toeneemt, is er ook veel honger naar kennis over bier.
Omdat bier zo booming is en het aantal brouwerijen vrijwel wekelijks toeneemt, is er ook veel honger naar kennis over bier.

Komt jouw vader straks met een heus bierdiploma thuis?

Algemeen 64 keer gelezen

Is je vader een bier-genieter? Dan is de Bierista Bieropleiding misschien een leuk cadeau voor hem. Speciaal voor vaderdag is de online-opleiding voor 99 euro te bestellen.

Wist je dat ons land al meer dan 550 bierbrouwerijen telt? Dat is veel meer dan in het typische bierland België. Kortom, bier is hot! Bierista en bierkenner Alain Schepers ziet vooral de populariteit stijgen van alcoholvrije bieren en de zogenaamde Session Ales. “Session Ales zijn bier met een laag alcoholpercentage, maar boordevol smaak. Dit zijn soepele bieren waar je makkelijk nog een glas van bestelt.”

Opvallend is de groei van alcoholvrij bier. “We gaan met z’n allen steeds bewuster om met alcohol. We kiezen onze momenten om te genieten van bier met alcohol. Soms is dat moment er niet en is alcoholvrij een prima alternatief. De tijd dat alcoholvrij bier niet naar bier smaakte, ligt ver achter ons. De nieuwe generatie bieren zonder alcohol zijn uitstekend, al proef je wel het verschil met een alcoholhoudend bier.”

Niet alleen verschijnt er alcoholvrije pils, radler en weizen op de markt. Ook de ambachtelijke brouwers ontdekken alcoholvrij en alcohol-arm bier. “Er zijn verschillende zeer geslaagde voorbeelden te noemen van kleine brouwers die prachtige alcoholvrije bieren hebben gebrouwen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld de Playground IPA van vandeStreek bier uit Utrecht en de CraAzy IPA van Muifelbrouwerij uit Oss.”

Omdat bier zo booming is en het aantal brouwerijen vrijwel wekelijks toeneemt, is er ook veel honger naar kennis over bier. De Bierista Bieropleiding geeft de bierliefhebber kennis om nog meer van bier te genieten. “Het is een online opleiding, dus je doet ‘m gewoon thuis vanuit je luie stoel. Aan het eind moet je vragen beantwoorden en als je dat goed doet verdien je een Bierdiploma.”

“Onderdeel van de opleiding is bier proeven. Dat doe je ook thuis, want iedere cursist krijgt een Bierista Bierpakket opgestuurd met twaalf verschillende bieren. Het blijkt dat dit een ideaal cadeau is voor verjaardagen, jubilea en natuurlijk voor Vaderdag.”

Bieropleiding

De Bierista Bieropleiding is speciaal voor vaderdag in de aanbieding. Je betaalt nu geen €125 maar tijdelijk slechts €99. Ook heeft Bierista een luxe cadeauverpakking voor dit cadeau.

bierista.nl/bieropleiding

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkzaamheden aan oevers Korte Linschoten Westzijde zijn bijna klaar Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03