Montfoort 01-06-2018 Pastor Henny Slot viert 50 jarig priesterjubileum
Montfoort 01-06-2018 Pastor Henny Slot viert 50 jarig priesterjubileum

Gouden priesterjubileum Henny Slot

Algemeen 1.135 keer gelezen

Paul van den Dungen

Een missie zonder grenzen

Zondag viert pastor Henny Slot zijn gouden priesterjubileum. Het thema van het feest is ‘Missie zonder grenzen’. Zijn hartenwens is een feestelijke eucharistieviering waar massaal gezongen wordt én dat de mensen in Kameroen dit jubileum met hem kunnen meevieren.

Montfoort - Henny Slot werd 75 jaar geleden geboren aan de Slotlaan in Montfoort, toen nog gemeente Linschoten. Hij groeide daar op en ging in Montfoort naar school. Na zijn doop, Eerste H. Communie en Vormsel werd hij op 24-jarige leeftijd in de parochie van de Heilige Johannes de Doper tot priester gewijd en was daarmee de eerste wijdeling in die kerk.
Na zijn roeping trad hij toe tot de Paters van Mill Hill, een Engelse orde die in de 19e eeuw was opgericht door de latere Engelse kardinaal Herbert Vaughan. Hij richtte in Mill Hill (een voorstadje van Londen) een seminarie op voor de opleiding van priestermissionarissen. Na zijn priesterwijding vertrok Henny Slot al in oktober naar zijn missiepost in Kameroen, om daar vele jaren te verblijven. “De tijd is voorbij gevlogen. Ik verkeer in een nog goede gezondheid en woon inmiddels in Alkmaar. Een keer in de maand doe ik de dienst in het ziekenhuis van Alkmaar. Daarnaast ben ik ook nog regelmatig in Montfoort te vinden waar ik bij toerbeurt dan de weekenddiensten vervul.”

Voor het gouden priesterjubileum van pastor Henny Slot is er een gelegenheidskoor samengesteld dat voor een feestelijke eucharistieviering zal zorgen. De eerste repetitie liet al een veelbelovende indruk achter. Afgelopen dinsdag was de tweede en laatste repetitie. Een volle kerk en een kerk die uit volle borst meezingt, dat is wat Henny Slot blij zal maken. Er is een mooi repertoire bedacht voor de ideale mix van koor- en samenzang”, zegt Ben van Blokland namens de parochie. Het koor wordt gedirigeerd door Wilfred Kemp, Michiel Rozendal speelt piano en George Pluimakers orgel. “Missie zonder grenzen is altijd al mijn thema geweest en ik hoop dat het zondag een mooi en gezellig feest gaat worden.” Om zijn andere hartenwens te vervullen, is er een extra collecte tijdens deze jubileumviering. Natuurlijk mogen de mensen die Henny Slot een warm hart toedragen, ook een bijdrage overmaken naar DAC voor de Zusters Franciscanessen van Shisong in Kameroen”, zegt Van Blokland. Henny Slot heeft als pater van de congregatie ‘Mill Hill’ vele jaren in Kameroen gewerkt en is er door de stichting DAC (Development Assistance Cameroon), waarvan hij bestuurslid is, financiële steun verleend om allerlei projecten te ontwikkelen ter ondersteuning van de bevolking. Projecten op het gebied van medische zorg, gehandicaptenzorg, onderwijs, schoon water, energie, infrastructuur en landbouw zijn mede daardoor mogelijk gemaakt. De Stichting (DAC) is een particuliere stichting die sinds 1997 de plattelandsbevolking in het westen en noorden van Kameroen steunt.

Giften kunnen worden overgemaakt naar de Stichting DAC: NL34ABNA 0501 7764 86.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 gisteren
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09