De raadszaal was tot de laatste stoel bezet door raadsleden, familie en genodigden bij de beëdiging van burgemeester Pieter Verhoeve.
De raadszaal was tot de laatste stoel bezet door raadsleden, familie en genodigden bij de beëdiging van burgemeester Pieter Verhoeve.

Tweede ambtstermijn Pieter Verhoeve

Algemeen 96 keer gelezen

Margreet Nagtegaal

De raadszaal was gevuld met familie, genodigden en de voltallige gemeenteraad van Oudewater om de officiële herbenoeming van Pieter Verhoeve als burgemeester bij te wonen. Commissaris van de Koning van Beek had in zijn speech veel lof voor de voortreffelijke wijze waarop Pieter Verhoeve in zijn eerste ambtstermijn als burgervader had gefunctioneerd.

Oudewater - Hij noemde Verhoeve “intelligent, sociaal vaardig, benaderbaar, veelzijdig, verbindend, een grote welsprekendheid en doet alles met hart en ziel”. Van Beek vond dat Verhoeve het burgemeesterschap volledig beheerst na zes jaar. Hij gaf Verhoeve mee om in de komende jaren de luiken ook open te zetten naar de hele Lopikerwaard en vooral fris te blijven.

Daarna kreeg voorzitter René van den Hoogen het woord. Hij memoreerde aan de eerste gesprekken met Pieter Verhoeve met de vertrouwenscommissie zes jaar geleden. “Hij was toen pas 29 jaar, maar gaf goede, inhoudelijke antwoorden. We waren het unaniem eens dat hij het moest worden. Maar het was wel spannend!” Ook hij uitte veel lof. “Hoe je omgaat met mensen, je publieke functie oppakt, je gevoel voor geschiedenis, je besluitvorming en grote betrokkenheid.” Volgens hem waren het zes fantastische jaren. Tot slot sprak Pieter Verhoeve ook een aantal woorden. Hij benoemde dat de tijd gevlogen is. “Voor de toekomst is er genoeg te doen en blijf ik mij inzetten voor deze prachtige gemeenschap.”

Vervolgens vroegen we een aantal mensen op straat hoe ze terugkijken op de afgelopen jaren. Remon van Breukelen: “hij heeft Oudewater goed op de kaart gezet. Hij is zeer sociaal en kent iedereen. Voor de komende zes jaar zou ik het fijn vinden als de lokale ondernemers en het centrum zijn volle aandacht krijgen.” Familie Slootmakers: “we wonen 3,5 jaar in Oudewater en zien dat hij zo benaderbaar is. Geen burgemeester met een ketting en veraf, maar één van ons. Dat past goed bij Oudewater. We zijn als nieuwe inwoners zeer welkom geheten. Dat hadden we nog nooit meegemaakt.” Aandachtspunt voor hen is de problematiek in het centrum, zoals parkeren en geluidsoverlast. Kirsten Vermeij: “naast toerisme had hij ook veel aandacht voor de jeugd. Hij wilde ze echt hier houden. Hij was altijd persoonlijk geïnteresseerd en wat ik deed in het muziekhuis. Ik heb vaak op zijn verzoek het feestlied van Oudewater gezongen. Ik wens hem veel wijsheid en kracht toe.” Henk Seij: “ijzersterk was zijn actie om een sms-bericht te sturen naar alle adressen van een telefoon die in beslag was genomen van een drugsdealer. Verhoeve is goed zichtbaar en zijn rol in de politiek vervult hij goed. Ik vind hem ‘rond’ qua opstelling en dat is knap. Hij is goed in het leiden van debatten en gesprekken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws gisteren
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20