Erwin Timmerarends uit Montfoort kwam in Polsbroekerdam als enige verder dan 19 meter. (Foto: Polsstokbond Holland)
Erwin Timmerarends uit Montfoort kwam in Polsbroekerdam als enige verder dan 19 meter. (Foto: Polsstokbond Holland) Foto: Polsstokbond Holland

Matige polsstokprestaties door harde wind

Algemeen 70 keer gelezen

In It Heidenskip in Friesland zal komende zaterdag 28 juli voor de 30e keer worden gesprongen om de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM). Bij deze prestigieuze wedstrijd worden de eerste hoofdprijzen van het seizoen verdeeld. Afgelopen zaterdag vond in Polsbroekerdam de laatste test plaats voor de springers van het Hollandse kamp. Tot sterke prestaties leidde dit echter niet.

Polsbroekerdam - Vorig jaar werd er tijdens de polsstokdag nog tweemaal over de 21 meter gesprongen, maar nu was dit heel anders. De senioren kwamen met moeite over de 18 meter en alleen Erwin Timmerarends (Montfoort) doorbrak de 19-meter grens. Zijn 19.29 meter was voldoende voor de winst van de Klever Montage-Bokaal. Opvallend was wel dat de nummer zeven van de senioren, Wilco van Amerongen (Benschop), nog geen meter van de winnaar landde: 18.43 meter. Dit laat zien dat de verschillen tussen de springers klein waren.
Op de schans van de dames was er een harde tegenwind, wat het springen lastig maakte. Uiteindelijk was Wendy Helmes (IJsselstein) de sterkste. Met 15.36 meter deed ze erg goede zaken voor het De Samenwerking Klassement. Kimberly Engelhard (Haastrecht) wist het haar nog moeilijk te maken. Met een sprong van 15.07 kwam ze aardig in de buurt, maar ze moest genoegen nemen met een tweede plaats. Derde werd Dymphie Baas (Oudewater) met een afstand van 14.34 meter.
Daniel Cluistra (Haastrecht) is de man in vorm bij de junioren. Op woensdag won hij de wedstrijd met een nieuw persoonlijk record (18.79 meter) en ook op zaterdag was hij weer de beste. Met 17.40 meter bleef hij Matthieu van Vuuren (Benschop) een halve meter voor.
In de jongenscategorie overheerste opnieuw Reinier Overbeek (Benschop). Met 18.37 meter landde hij ruim verder dan Guus Hoogland (Montfoort), die strandde op een prima afstand van 16.20 meter. Derde werd Timon de Haay (Lopik) met 15.28 meter.
Demi Groothedde (Jaarsveld) wist de wedstrijd in een dun bezette meisjescategorie te winnen. Haar13.71 meter was voldoende voor de Klever Montage-Bokaal, maar tijdens de NFM zal er verder gesprongen moeten worden.

In Polsbroekerdam werden tal van nevenactiviteiten georganiseerd om het publiek te vermaken. Na afloop van de wedstrijd konden toeschouwers met een touw de overkant van de sloot proberen te halen tijdens het Slingerapen.

De NFM, traditioneel in It Heidenskip, zal zaterdag om 09.30 uur starten met de eerste voorrondes, de finales starten om 19.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37