Het waren de oudgedienden van It Heidenskip die de winst pakten bij de senioren en dames. Reinier Overbeek en Demi Groothedde hielden de Hollandse eer niettemin hoog. (Foto: PR Polsstokbond Holland)
Het waren de oudgedienden van It Heidenskip die de winst pakten bij de senioren en dames. Reinier Overbeek en Demi Groothedde hielden de Hollandse eer niettemin hoog. (Foto: PR Polsstokbond Holland) Foto: PR Polsstokbond Holland

Hollandse springers stellen teleur in Friesland

Algemeen 99 keer gelezen

Tijdens de Nationale Fierljep Manifestatie in It Heidenskip hebben de Hollandse polsstokverspringers zaterdag het succes van de tweekamp niet herhaald. Het waren de oudgedienden van It Heidenskip die er bij de senioren en dames met de titel vandoor gingen. Reinier Overbeek en Demi Groothedde hielden de Hollandse eer hoog bij de jongens en meisjes.

Regio - Bij de senioren konden Jaco de Groot (Woerden) en Rian Baas (Utrecht) zich niet plaatsen voor de tweede finaleronde. Ook Erwin Timmerarends (Montfoort) kwam met moeite over de 18-meter. Een felle oostenwind maakte het voor de Hollanders lastig om het rechte pad te vinden. Oane Galama (It Heidenskip) had hier beduidend minder moeite mee. De thuisspringer verbleef voor langere tijd in Nieuw-Zeeland, kwam terug en pakte direct de titel met 20.41 meter. Ricardo Faaij (Haastrecht) werd knap derde met 19.31 meter.

De damescategorie kende een verrassende winnares. De Friese dames lieten bij de tweekamp geen schijn van het niveau van de Hollandse dames zien, maar nu won toch een Friezin. Tessa Kramer (It Heidenskip) sprong dit seizoen slechts een paar wedstrijden, maar nu was zij in topvorm. Haar 14.66 meter zou normaliter een afstand zijn waar Hollandse dames als Dymphie Baas (Oudewater) en Wendy Helmes (IJsselstein) vaak overheen gaan. Julia van Eijk (Vlist) versloeg haar Hollandse concurrentes en werd uiteindelijk derde met 14.22 meter.

Freark Kramer (It Heidenskip) won de NFM vorig jaar al in de juniorencategorie en wist zijn titel te prolongeren. De thuisspringer zag dat concurrenten moeite hadden om een afstand neer te zetten. Met 18.13 meter sprong hij maar nipt verder dan zijn twee Friese concurrenten Jan-Teade Nauta (IJlst) en Rutger Piersma (It Heidenskip). Richard van Bemmel (Utrecht) was als vierde de best geklasseerde Hollander.

Hollandse successen waren er wel in de jongens- en meisjescategorie. Reinier Overbeek (Benschop) won dit jaar al bijna alle wedstrijden en was ook nu weer de beste. Met 17.90 meter was hij zijn Stefan Douma (Oppenhuizen) ruim een halve meter voor. Zo wist ook Overbeek zijn titel te prolongeren.
Demi Groothedde (Jaarsveld) won in It Heidenskip met overmacht. Twee van haar vier afstanden waren genoeg voor de titel, 14.03 meter was haar beste afstand. Bente Vlas (Heeg) werd tweede met een afstand van 12.67, nipt voor Suzanne Mulder (Vlist). Dat het lastig springen was met een flinke zijwind, liet de uitslagenlijst bij de meisjes goed zien. Slechts vier deelnemers haalden de overkant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23