Angelique van Lierop op de vrijdagmarkt in de binnenstad van IJsselstein. (Foto: Karin Doornbos)
Angelique van Lierop op de vrijdagmarkt in de binnenstad van IJsselstein. (Foto: Karin Doornbos) Foto: Karin Doornbos

Zomer in IJsselstein met… Angelique van Lierop

Algemeen 281 keer gelezen

IJSSELSTEIN - Een van de eerste kandidaten om te interviewen voor deze rubriek is natuurlijk Angelique van Lierop (47), coördinator van ‘Uit in IJsselstein’, de voormalige VVV. Angelique kent als geen ander alle hotspots en mooie plekken in IJsselstein. Ze promoot deze dagelijks met veel enthousiasme via de sociale mediakanalen (Facebook, Twitter, Instagram) van ‘Uit in IJsselstein’.

Voor iemand die dagelijks bezig is om alle bezienswaardigheden in IJsselstein onder de aandacht te brengen, was dit best een lastige vraag. “Er zijn zoveel dingen die de moeite waard zijn om te bekijken of om te doen, het is moeilijk kiezen”. Een bezoek aan korenmolen De Windotter, een wandeling via het jaagpad naar jachthaven Marnemoende, het museum, de Kasteeltoren met het nieuwe park, de Historische Kruidentuin in het Vestingplantsoen. Te veel om op te noemen. “Een aantal jaar geleden zou ik zeker de speeltuin aan het Kloosterplantsoen genoemd hebben, maar nu de kinderen ouder zijn kom ik daar niet zo vaak meer”. Eén ding is zeker: er is genoeg te doen in IJsselstein deze zomer.

Op welke plekken in IJsselstein komen we Angelique zelf tegen deze zomer?

1. Vrijdagmarkt

Eén van de favoriete plekken van Angelique is de binnenstad van IJsselstein. “Gewoon ‘t stadje in.” En dan het liefst op een vrijdag als er markt is. “Ik kan daar echt van genieten. Lekker over de markt slenteren en leuke winkeltjes bezoeken. Even tijd voor mezelf.” Angelique is naast haar drukke baan moeder van drie jongens in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar. Een echt mannenhuishouden. “Ik doe man en kinderen hier geen plezier mee” lacht ze. Angelique loopt graag samen met haar moeder door het stadje, maar ook vaak met vriendinnen. “Zomershoppen. En daarna lekker ergens een terrasje pakken.”

2. Havenstraat

De Havenstraat is een geliefd object voor fotografen. Een smalle schaduwrijke straat met leuke doorkijkjes en een mooi zicht op de achterzijde van de historische huizen met de smalle werven. Het lijkt of de tijd hier heeft stilgestaan. Ook Angelique komt hier graag. “Ik loop of fiets als het even kan door de Havenstraat. Dat vind ik zo’n heerlijke plek. Ik krijg daar altijd een vakantiegevoel. Het is een beetje Venetië-achtig. Als ik ergens moet zijn, dan fiets ik soms expres om zodat ik door de Havenstraat kan gaan. Zo’n leuk sfeertje!” Er is ook een persoonlijke reden. “Negentien jaar geleden zijn onze trouwfoto’s hier gemaakt.”

3. Paardenlaan

Of het Paardenlaantje zoals veel IJsselsteiners zeggen. Een prachtige historische groene laan met bijzondere lindebomen die elk seizoen een andere charme hebben. Het mooiste laantje van IJsselstein volgens velen. Angelique fietst of wandelt hier vaak doorheen op weg naar het werk of naar de binnenstad. “Het is zo’n rustgevende plek.” Regelmatig staat ze stil ze om een foto te maken. “De lichtinval kan hier soms zo bijzonder zijn, dan moet ik even stoppen en de camera pakken.” Angelique is niet de enige. Er zijn talloze prachtige foto’s te vinden van deze eeuwenoude parel van IJsselstein. Angelique: “de Paardenlaan straalt iets magisch uit.”
 

In deze zomerrubriek vertellen bekende en minder bekende IJsselsteiners over hun favoriete plekken in IJsselstein. Heb jij ook een bijzondere top drie die je graag wil delen? Deel je eigen hotspots via onze website zuid.zenderstreeknieuws.nl via de knop Schrijf mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Afbeelding
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37