Afbeelding

Schitterend Zeeland

Algemeen 175 keer gelezen

Ik ben terug van even weggeweest. Terug uit het schitterende Zeeland. Samen op kamp met dik dertig mensen heb ik een week lang de tijd van mijn leven gehad.

En daarbij hadden we ook nog eens gigantisch veel geluk met het weer, het enige wat we gezien hadden, was de zon. En wat doe je als je op kamp bent, je raadt het al, weinig slapen. En wat doe je in Zeeland als de zon veel schijnt, ook dat raad je al, heel veel naar het strand gaan. Een van de leukste strandactiviteiten was zeker weten de banaan. Dat is een enorme rubberboot in de vorm van een banaan, die wordt voortgetrokken door een waterscooter. Door zijn langwerpige vorm is de kans zeer groot dat je er af valt. En dat gebeurde bij ons ook dan ook meerdere malen. Het zilte zoute zeewater was trouwens heerlijk verkoelend.
Qua slaap hebben we niet uitsluitend in de muffe slaapzaal van het kamphuis geslapen, dat trouwens erg veel weg had van een broeikas, of een sauna. Één nacht zijn we met z’n elven illegaal de duinen in getrokken om daar een kamp op te bouwen. Geloof het of niet, dit was een van de beste nachten van het gehele kamp. Binnen een uur hadden we twee joekels van tenten staan, gemaakt van zeilen, touw, zand en hout. Rond een uur of twee gingen we lekker slapen onder het gezang van de krekels. Speurtochten door bossen vol teken waren ook kenmerkend voor deze week, die verschrikkelijk nare beestjes zaten werkelijk overal. En het waren er veel. De gezellige avondjes, waarin we onder andere jongens tegen de meiden speelden, waren ook super vermakelijk, we hadden echt een fanatieke groep.
En het eten, tja, ik heb zelf pasta mogen maken en had het gevoel dat het redelijk goed in de smaak viel. Maar een BBQ waarbij het vlees koud en aangebrand was, dat kon eigenlijk niet. Maar goed, deze week was in een paar woorden, gewoonweg fantastisch en onvergetelijk. Het bijkomen van weer een nieuwe ervaring kan beginnen.

Bram Wijnholt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50