Bert van de Nes (l.) met Bert, Mohamed, Tijania en Jopie zijn druk bezig met de voorbereidingen van het feest. (Foto: Lysette Verwegen)
Bert van de Nes (l.) met Bert, Mohamed, Tijania en Jopie zijn druk bezig met de voorbereidingen van het feest. (Foto: Lysette Verwegen)

20-jarig De Meridiaan levendig en gemêleerd

Algemeen 753 keer gelezen

Het wooncomplex De Meridiaan aan de Praagsingel bestaat in september 20 jaar. De bewoners van de 150 appartementen – kopers en huurders, van jong tot oud – vormen een levendig en gemêleerd gezelschap en houden van een feestje.

IJSSELSTEIN – Aanvankelijk was het appartementencomplex bestemd voor 55-plussers. “Maar die zijn inmiddels rond de 80”, vertelt Jopie Verweij, bewoonster van het eerste uur. Ze kwam er in 1998 met haar man wonen, omdat ze een gelijkvloerse woning nodig hadden. “Vanaf het begin vonden we het hier fantastisch, met de binnentuin en de gemeenschappelijke ruimte Tramzicht. Mijn man begon direct een kaartclub. Er was nog niet veel contact tussen de senioren en de jonge starters op de kop van het complex, maar veranderde met de komst van Reinaerde. Er is veel saamhorigheid.”
Ook Bert Pas, bewoner sinds 2 jaar, was direct verkocht: “De gezellige sfeer. Ik praat met iedereen en ik doe overal aan mee. Ik mis mijn vrije uitzicht uit Maarssen helemaal niet. Volgens mijn bezoek lijkt het wel of achter de bomen in de binnentuin de zee begint.” Tijania (22) is in leeftijd en woonduur de jongste bewoner. “Ik verhuisde vier maanden geleden vanuit Reinaerde Nieuwegein naar een zelfstandige studio hier. Ik geniet van de tuin, het uitzicht en de gezelligheid. Ik zag vanaf de eerste dag mezelf hier wel zitten. Ooit wil ik helemaal zelfstandig wonen, maar dan wel in IJsselstein.” Ze doet aan alles mee. “Je hebt snel contact omdat je buiten – in de binnentuin – veel bewoners ontmoet. Ik hoop dat er binnen Reinaerde meer jongeren komen.”
Ook Mohamed – sinds 9 jaar huismeester – is dik tevreden. “Toen ik als uitzendkracht mijn sleutels moest inleveren wilde de VVE mij houden voor alle bewoners. Als huismeester doe ik van alles en ik heb leuke contacten. Mijn werk is mijn tweede thuis.” Voor Bert van de Nes begon ‘het grote genieten’ 14 jaar geleden. Net zoals zijn naamgenoot werd hij direct actief: in de VVE, de bewonersgroep en bij activiteiten. “Voor ouderen is het hier veilig wonen, bewoners leggen snel contacten en tijdens feestjes is iedereen present.”

Net als veel andere feesten wordt het 20-jarig jubileum van De Meridiaan met alle bewoners op 29 september gevierd in de prachtige binnentuin van het complex. “We beginnen in de middag met spelletjes, een rad van fortuin, bingo en misschien een kraam voor poffertjes en patat. Voor elk wat wils”, vertelt Bert van de Nes. “In de avond feesten we verder en speelt er een band.” Het wordt een feest van saamhorigheid. “Waarbij we hopen op ondersteuning van sponsors en IJsselsteinse ondernemers.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50