Afbeelding

Milieuprijs

Algemeen 295 keer gelezen

Wist u dat er ooit een milieuprijs is uitgereikt aan een inwoner van Oudewater? Ik wist het niet, maar tijdens een interview hoor je wel eens wat. In 1995 kreeg Gert Slingerland uit handen van toenmalig CDA-wethouder Henk Treur namens de gemeente Oudewater een heuse bokaal overhandigd voor zijn positieve inzet voor het milieu.

Gert Slingerland uit Papekop, die ook wel gekscherend Stiefbeen werd genoemd, zette zich van kindsbeen aan in voor het scheiden van afval.
Tonnen papier, metaal en andere herbruikbare materialen gingen er door zijn handen. Gewoon omdat hij een groot hart had voor het milieu. “Ik probeer het milieu te sparen, dat is eigenlijk geen oorkonde waard. Dat moet gewoon zijn,” sprak hij eenvoudig tegen de wethouder die tijd. Dat waren wijze woorden! De passie en overtuiging om goed voor het milieu te zorgen zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn voor ons allen. Daar hoeft een mens niet om geëerd te worden. Ook al zijn er natuurlijk uitzonderingen op dit gebied. En daar was Gert Slingerland er één van. Hij inspireerde in ieder geval ook anderen hierin met zijn daadkracht en doorzettingsvermogen, dat kunt u lezen in een interview met Henk Brouwer deze week. Laat dat voor ons die met passie bewuste keuzes willen maken ten behoeve van het milieu een aanmoediging zijn om gewoon door te gaan daarmee. Inspireer elkaar! En laat elkaar zien wat je doet. En misschien hebben ze bij de gemeente onbedoeld ook naar de wijze raad van Gert Slingerland geluisterd. Want de gemeente was voornemens om elk jaar een inwoner met de milieuprijs te bemoedigen, maar daar is het voorover ik weet, nooit meer van gekomen. En ach, daar hebben we inderdaad geen bokaal voor nodig. Het is de gewoonste zaak van de wereld!

Margreet Nagtegaal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
Afbeelding
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09