IJsselFEstein maakt ‘Pas op de Plaats

Algemeen 46 keer gelezen

Het jaarlijkse IJsselFEstein is terug waar het in 2007 begon: op De Plaats, voor het historisch stadhuis. Toeval, want organisatoren Walter van Meyl, Jan de Graauw en Robert Landsman hadden het Kasteelpark op het oog. “Maar we wisten niet of het park al klaar zou zijn.”

IJSSELSTEIN – Volgens Landsman is Van Meyl de founding father die vanaf het begin bij het IJsselFEstein was betrokken. “Daar zijn allerlei mensen in wisselende samenstelling bij aangehaakt.” Het is elk jaar weer spannend: “Krijgen we de organisatie en de sponsors rond, zijn er genoeg vrijwilligers en we willen een aantrekkelijk programma bieden.” De Plaats noemt hij handelbaar: “Zeker nu we met zijn drieën zijn.”
Van Meyl benadrukt dat gratis toegang tot het festival een van de doelstellingen is. “Dan kun je niet zonder sponsors.” De mannen hebben geen ambitie om duizenden bezoekers te trekken: “Het gaat om goede en verrassende muziek en de kleinschalige sfeer. We zijn een rondtrekkend festival op historische grond binnen de stadsmuren van IJsselstein. Dat is het perfecte decor.” Een succesformule, want veel bezoekers uit stad en regio hebben het evenement in de agenda staan. Landsman: “Van nieuwe bezoekers horen we vaak ‘Waarom wisten we niet eerder van dit festival? Het is een ontdekking!’ Het IJsselFEstein is dan ook geen festivalletje, maar een festival met tópnamen. De artiesten die hier geweest zijn vonden het ook geweldig. Vaak bleven ze na hun optreden hangen om met het publiek na te genieten van andere optredens en een biertje te drinken.”
Dat biertje is ook bekend. De Graauw: “Elk jaar kiezen we voor een speciaal bier. Dit jaar hebben we twee Maximusbiertjes op de tap: een Little Fred – als hommage aan zijn broer – en een mooie Triple.” Van Meyl is de inspirator voor het muzikale programma. “We willen geen coverbands of standaard populaire muziek. Onze keuze beslaat bands en muzikanten uit alle hoeken van het muzikale universum die hun eigen authentieke muziek spelen. En ze komen graag naar IJsselstein.”

Het IJsselFEstein op De Plaats begint zaterdag 1 september om 14.30 uur en duurt tot 00.30 uur. Het programma begint en eindigt met optredens van vrouwen en hun bands: Hind Hakki en Gizelle Smith. Dj Justin Kayes draait tussen de optredens van Samuel Jack, Richard Cejer en Eli Goffa. “Cejer is de singer-songwriter tussen het ‘geweld’ van de bands, en Gizelle komt speciaal over uit Londen”, aldus Van Meyl. Kijk voor informatie, programma en geluidsfragmenten op www.ijsselfestein.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10