Pracht aan de Gracht, volop genieten met elkaar in hartje Oudewater. (Foto: Archief Margreet Nagtegaal)
Pracht aan de Gracht, volop genieten met elkaar in hartje Oudewater. (Foto: Archief Margreet Nagtegaal) (Foto: Archief Margreet Nagtegaal )

Pracht aan de Gracht smakelijk feest in hartje Oudewater

  •   keer gelezen

Het evenement draait voornamelijk om het proeven van allerlei lokale gerechten die in 23 stands op en rond de markt worden gepresenteerd. Op twee podia zal muziek te beluisteren zijn. Pracht aan de Gracht is en blijft zo een smakelijk feest in hartje Oudewater.


Oudewater - Het bestuur is van Pracht aan de Gracht is gedeeltelijk vernieuwd. Voorzitter Patrick van Klaveren nam het stokje over van Jo-Ann Oskam en samen met Peter Lücker, Marjanne Snel, Ilonka Snel, Hetty Zanen, Ineke Raaijmakers en Armin Mulder vormen ze het nieuwe bestuur. De standhouders komen allemaal uit de regio en natuurlijk uit Oudewater zelf. Van Klaveren zegt: “De standhouders pakken echt uit van voorgerechten tot en met desserts. Via een handige menukaart kunt u zelf bepalen wat u gaat eten en waar de stand te vinden is. Het ziet er weer veelbelovend uit.”
The Roseland Quartet speelt jazz muziek in de muziektent op de markt. De Compaenen spelen soulmuziek en zijn te beluisteren op het podium op de Visbrug. The Jukebox Boys begeven zich tussen het publiek, strolling around. Het zijn echte sfeermakers. De aankleding van de markt is nieuw. “Er waren nieuwe creatieve ideeën hiervoor en het wordt heel mooi dit jaar!”
Nieuw dit jaar is ook het Touwtreintje dat gratis heen en weer rijdt tussen de parkeerplaats aan de Waardsedijk en het centrum. Leuk, gezellig en makkelijk! Achter de Klepper wordt een speciaal fietsenparkeerplek ingericht zodat de markt zelf geen overlast ondervindt. Dit jaar is de Rabobank voor het laatst de hoofdsponsor van het evenement. Het vinden van sponsoren is altijd een grote klus voor de organisatie, maar gelukkig komt het altijd weer rond. Dit jaar voor het eerst helpt de bouwploeg van 750 Jaar Stad bij de opbouw van het evenement. “Het is geweldig fijn dat ze dit willen doen.”
Patrick van Klaveren benadrukt nog eens dat het evenement om het lekkere, lokale eten gaat en niet om het drinken. “We zijn allemaal alert op bezoekers die teveel drinken. We willen dit goed in de hand houden.”

Het evenement Pracht aan de Gracht wordt vrijdag 24 augustus voor de zesde keer in het centrum van Oudewater gehouden. Een evenement waar lekker eten en gezellige muziek met elkaar worden verbonden op de laatste dag van de zomervakantie. Het evenement start vrijdag 24 augustus om 17.30 en is rond 22.00 weer afgelopen. Jaarlijks bezoeken zo’n 2000 à 3000 mensen uit de hele regio dit evenement. Via facebook worden de laatste berichten over het evenement bekend gemaakt.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten