In grote containers worden de houten pallets naar de IJVO vervoerd, om na de IJVO-week voor de recycling - net als PMD-afval - gescheiden te worden afgevoerd. (Foto: Lysette Verwegen)
In grote containers worden de houten pallets naar de IJVO vervoerd, om na de IJVO-week voor de recycling - net als PMD-afval - gescheiden te worden afgevoerd. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Duurzame IJVO heeft eigen milieustraat

  •   keer gelezen

Het houtafval van de IJVO wordt al 15 jaar gescheiden afgevoerd. Maar het IJVO-bestuur wil meer: “Voor het eerst hebben we een IJVO-milieustraat op het terrein om ook PMD-afval te scheiden en kinderen bewust te maken van duurzaamheid.”


IJSSELSTEIN - Dat vertelt bestuurslid Dennis Klein. Het idee kwam vier maanden geleden op. “Zoals veel goede IJVO-ideeën”, lacht hij. Het plan werd in overleg met Jasper van Someren van reinigingsbedrijf RMN en met financiële steun van de gemeente voortvarend opgepakt. “Iedereen was enthousiast. Ook de kinderen en vrijwilligers, die nu per wijk een rode en oranje kliko hebben om PMD – plastic, metaal- en drankverpakkingen – te scheiden van hun restafval.” Sponsor Renewi, die de laatste jaren het hout afvoert, zorgde ook voor glas- en papiercontainers. “De wijken gooien hun kliko’s leeg in de grote verzamelcontainers die steeds door RMN worden geleegd.” Het is een uitdaging, maar de ambities gaan verder. “Over een paar jaar gaan we misschien het gebruik van pakjes en flesjes ontmoedigen met een leuk alternatief. Net als het gebruik van folie voor het brood. We willen het eerste IJsselsteinse evenement zijn dat zo veel mogelijk recyclet.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten