Ria Harreveld-Konings ontving bij haar afscheid de stadspenning van Oudewater. (Foto Alex de Kuijper)
Ria Harreveld-Konings ontving bij haar afscheid de stadspenning van Oudewater. (Foto Alex de Kuijper) (Foto: Alex de Kuijper)

Stadspenning na 35 jaar inzet voor Heksenketelweek

  •   keer gelezen

Oudewater - Ria Harreveld-Konings ontving uit handen van burgemeester Pieter Verhoeve de stadspenning van de gemeente Oudewater. Dat gebeurde donderdagavond bij haar afscheid van de Heksenketelweek. Aan de jaarlijkse kindervakantieweek was de betrokken Oudewaterse 35 jaar als vrijwilligster verbonden. 


In 1983 meldde de Oudewaterse zich aan als vrijwilligster bij de Heksenketel. In die periode van 35 jaar heeft zij zich met volle overgave ingezet voor de kinderen van Oudewater. De gedreven vrijwilligster maakte ook 30 jaar deel uit van het Heksenketelbestuur. 

De voorbereiding op de jaarlijkse kindervakantieweek start voor vrijwilligers ieder jaar in januari. Dus ook voor Ria Harreveld-Konings. Elke dinsdagavond knutselde zij spulletjes in elkaar. Ook haar familie sprong regelmatig bij het treffen van allerlei voorbereidingen. 
Begin dit jaar heeft zij om persoonlijke redenen een punt te zetten achter haar ‘carrière’ bij de Heksenketel. 

De stadspenning van Oudewater is een blijk van grote waardering en bijzondere erkentelijkheid. Mensen die zich voor de Oudewaterse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt, kunnen voor een stadspenning in aanmerking komen. Het moet dan wel gaan over een aanmerkelijke periode en op een maatschappelijk terrein. Naast de stadspenning ontving Ria Harreveld-Konings ook een oorkonde.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten