Ridders te voet gaan in de arena de strijd aan in het Kasteelpark. (Foto: Niels Stappenbeck / Stichting HEI)
Ridders te voet gaan in de arena de strijd aan in het Kasteelpark. (Foto: Niels Stappenbeck / Stichting HEI) (Foto: Niels Stappenbeck / Stichting HEI)

Kasteelpark opent met heus riddertoernooi

  •   keer gelezen

IJsselstein - Met de aanleg van het Kasteelpark aan het Kronenburgplantsoen is een lang gekoesterde wens om de zogeheten Loyertoren, de oude traptoren, beter zichtbaar te maken gerealiseerd. Bovendien zijn de kasteeltoren en het park nu een logisch verlengstuk van de historische binnenstad van IJsselstein. Er is lang en hard aan gewerkt. Zaterdagmiddag 8 september wordt de opening feestelijk gevierd met een openingshandeling en een heus riddertoernooi.


In het Kasteelpark wordt die dag een middeleeuws kampement opgebouwd. Om 13.00 uur trekken de ridders voor het oog van het publiek hun harnas aan. Hierbij wordt uitleg gegeven en kinderen kunnen bijvoorbeeld een helm passen of een zwaard vasthouden.

Het gemeentebestuur is erg blij met dit kasteelpark. Om 14.00 uur openen burgemeester Patrick van Domburg en de oud-wethouders Vincent van den Berg, Peter Doesburg en Huib Veldhuijsen het Kasteelpark. 

Direct aansluitend wordt passend bij het kasteel door vier ridders te voet in de arena de strijd aangegaan in een riddertoernooi.

Na het toernooi zijn er krijgersspelen voor kinderen. Het kampement kan nog tot 17.00 uur bezocht worden.

De stichting Hei is gespecialiseerd in de uitvoering van riddertoernooien. Zij verzorgen deze middag in opdracht van de gemeente IJsselstein. 

De kasteeltoren is in gebruik als satellietlocatie van het Museum IJsselstein. Met de aanleg van het park is een plateau voor kleinschalige evenementen aangelegd en een (zit)rand geeft de contouren van het voormalige kasteel aan. De nieuwe bomen worden in het najaar geplant. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten