Frans Streng en José Breedveld zijn weer klaar voor een nieuw seizoen van Cultureel Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen)
Frans Streng en José Breedveld zijn weer klaar voor een nieuw seizoen van Cultureel Montfoort. (Foto: Paul van den Dungen) Foto: Paul van den Dungen

Nieuw seizoen Cultureel Montfoort in de startblokken

Algemeen 548 keer gelezen

Het nieuwe seizoen van de Stichting Cultureel Montfoort staat in de startblokken. De posters zijn gedrukt en sieren her en der de etalages en prikborden. Het programmaboekje wordt deze week huis aan huis verspreid en zaterdag 15 september wordt in Zalencentrum Sint Joseph de Uitmarkt gehouden. Een voorproefje van wat komen gaat.

Montfoort - Wat ooit heel voorzichtig begon is inmiddels uitgegroeid tot een programmering met voor ‘elck wat wils’. Dit is het vierde seizoen en is er steeds meer ervaring in het samenstellen van al hetgeen Cultureel Montfoort het publiek heeft te bieden. “We kiezen met z’n allen´´, zegt José Breedveld, ´´maar de opzet is ook heel breed en divers. Er is cabaret,maar ook muziek en toneel, terwijl de kinderen niet worden overgeslagen”. Dat beaamt ook Frans Streng, die net als José bestuurslid is van de Stichting Cultureel Montfoort. “We struinen natuurlijk internet af, op zoek naar nieuwe ideeën. Zo hebben we gemerkt dat de wat oudere artiesten vaak op zoek gaan naar kleinere zalen, omdat een optreden daar veel intiemer is.”
Voor het komende seizoen staan er opnieuw een aantal mooie uitvoeringen op het programma. José Breedveld: “Voordat wij een artiest gaan boeken, gaan wij zelf bepaalde voorstellingen bekijken. Zo bezoek ik De Parade als die in Utrecht is, om te kijken of daar voor ons iets nieuws te halen valt. Natuurlijk moet daar dan met de betreffende artiest of act ook nog over onderhandeld worden.”
Op veler verzoek ook dit jaar weer De Cabaretpoel met daarin drie of vier voorstellingen. Voor de operaliefhebbers is het opnieuw gelukt om B.O.O.M. (Bold Opera On The Move) naar Montfoort te halen met Scenes uit Die Zauberflöte van Mozart. Juist voor de niet-kenners zeer toegankelijk gemaakt. Ook aan liefhebbers van koormuziek is gedacht en niet te vergeten een optreden van The Amazing Stroopwafels. Dankzij tal van sponsoren blijft het mogelijk om dit ieder jaar weer te organiseren, maar zonder publiek, zonder sponsoren en zonder vrijwilligers kan er geen Cultureel Montfoort bestaan.

De UITMARKT op zaterdag 15 september wordt gehouden in Zalencentrum St. Joseph. Verdeeld over twee zalen krijgen belangstellenden vanaf 16.00 uur een voorproefje van wat er in het nieuwe seizoen te gebeuren staat. Veel meer informatie is te vinden in het programmaboekje dat deze week op de deurmat valt. Op de website www.cultureelmontfoort.nl kunt u uw reservering boeken. Cultureel Montfoort begint in de regio en daarbuiten zo langzamerhand een begrip te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10