Foto: Paul van den Dungen

Prettig toeven op rustige jaarmarkt

  •   keer gelezen

In de binnenstad van Montfoort is zaterdag de jaarlijkse Evenementenmarkt gehouden, dit keer weer gelijk met de kinderrommelmarkt die een plaatsje rond de N.H. Kerk had gekregen. Op de route van de Hofstraat, Om ‘t Hof en op het Pastoor Spaanplein was het prettig druk.


Grace en Monique liepen als de ambassadeurs van tafeltennisvereniging De Schans over de markt. De soms felle regenbuien waren geen probleem voor de paraplubezitters. Een draaimolen voor de kleinsten was het alternatief voor het uitblijven van de kermis. Op de kinderrommelmarkt werd in de ochtenduren goede zaken gedaan, maar ook de Spelshow op de Plaats kende veel kleine tevreden winnaars.

Van de beloofde aaneenschakeling van kramen was weinig te merken, wat opnieuw de nodige ‘gaten’ opleverde. In de ochtenduren, bij een lekker zonnetje was het aangenaam verblijven, maar van een overweldigende drukte was echter geen sprake. De markt verdient langzamerhand een herbezinning om het voortbestaan ook voor de toekomst veilig te stellen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten