Roy Velis uit Benschop zegevierde in de categorie 11/12 jaar en was daarmee de enige Hollandse winnaar. (Foto: PR PB Holland)
Roy Velis uit Benschop zegevierde in de categorie 11/12 jaar en was daarmee de enige Hollandse winnaar. (Foto: PR PB Holland) (Foto: PR PB Holland)

Fries polsstoktalent domineert op NK Jeugd

  •   keer gelezen

In Polsbroekerdam vond zaterdag het Nederlands Jeugdkampioenschap plaats met de beste Friese en Hollandse jonge springers. De dag verliep stroef met flink wat regenpauzes. Uiteindelijk waren drie van de vier titels voor Friesland.


Polsbroekerdam - Roy Velis (Benschop) werd in de categorie 11/12 jaar met 11.32 meter de enige Hollandse winnaar en bewees zijn overmacht. Hij won het NK in 2014 voor het eerst en won vervolgens vijfmaal achtereen. Mads Tolsma (Berlikum) kwam dichtbij met 10.68 meter, maar ook hij sloeg een groot gat met de rest.
In de categorie tot en met 10 jaar wisten Hollandse talenten geen potten te breken. Linschotenaar Julian van der Wind kwam met 8.60 meter een halve meter tekort voor het podium. Winnaar Sietse Lefferts (Buitenpost) liet met 10.45 meter zien klaar te zijn voor de volgende jeugdcategorie.
Bij de meisjes 11/12 jaar veroverde Benschopse Meike Zijderlaan brons met een persoonlijk record van 9.56 meter. Bijna net zover kwam Nikita van Dijk (Kamerik), ook met een persoonlijk record. Het was echter Hilde van der Weij (St. Jacobiparochie) die de titel opeiste met een formidabele 10.31. Ook bij de meisjes tot en met 10 jaar sprong een Hollandse haar beste afstand ooit. Lisanne Cazant (Kockengen) kwam tot 8.16 en werd tweede. Berber Haanstra (It Heidenskip) won met 8.40 meter.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten