Hollandse polsstokspringers klaar voor NK in Burgum

Algemeen 109 keer gelezen

Polsbroekerdam - Bij de laatste wedstrijd van de Polleplaets Nationale Competitie hebben de winnaars van het Hollandse De Samenwerking-Klassement orde op zaken gesteld.

In Polsbroekerdam wisten Dymphie Baas (Oudewater) en Demi Groothedde (Jaarsveld) te overtuigen, waardoor zij hun Friese rivalen voorbij gingen in het klassement, en daardoor de eindzege veilig stelden. Ook Jaco de Groot (Woerden) en Reinier Overbeek (Benschop) wonnen het klassement. Zodoende hebben de Hollandse polsstokverspringers een uitstekende uitgangspositie voor het Nederlands Kampioenschap, zaterdag in Bergum.
Jaco de Groot (Woerden) liet eens te meer zien heer en meester te zijn bij de senioren. Met 19.71 meter bleef hij Thewis Hobma (Harlingen) nipt voor. Het slecht bezette seniorenveld liet geen onuitwisbare indruk achter in Polsbroekerdam. Rian Baas (Utrecht) completeerde het podium, maar zijn 18.93 meter was verre van wat hij eerderheeft laten zien.
Bij de dames toonde Dymphie Baas (Oudewater) haar vorm weer bijna terug te hebben. Met twee 15-meter sprongen pakte zij de winst in de wedstrijd, én in de Nationale Competitie. Wendy Helmes (IJsselstein) had pas twee afstanden in haar klassement – wegens een blessure moest zij twee wedstrijden overslaan – maar plaatste zich in twee sprongen alsnog gemakkelijk voor het Nederlands Kampioenschap. Anneke Broersma (Lemelerveld) pakte met 13.88 meter een tweede plaats.
Tussen de buien door liet Jan-Teade Nauta (IJlst) zien zeer goed uit de voeten te kunnen op de schansen van Polsbroekerdam. Met 19.97 meter sprong hij een nieuw persoonlijk record en was hij ook verder dan de senioren. Hiernaast sprong hij ook nog 19.08 meter en dus was hij de smaakmaker in Polsbroekerdam. Haastrechtenaar Lucas van Eijck werd tweede met 17.14 meter, echter is dit niet voldoende om het Nederlands Kampioenschap te halen.
Bij de jongens en meisjes waren er geen verrassingen met overwinningen voor Reinier Overbeek (Benschop) en Demi Groothedde (Jaarsveld). Ook zij hebben laten zien helemaal klaar te zijn voor het NK.

Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50