Grimeren tijdens Open Dag.
Grimeren tijdens Open Dag. Foto: Kees van der Lee

Kwibus houdt weer Open Dag in Theater Pantalone

Algemeen 170 keer gelezen

IJsselstein - Altijd al getwijfeld over zangles? Of over musical of toneel? Meer weten over werken achter de schermen van het theater? Kom zondag 9 september naar Theater Pantalone!

De hele middag is er van alles te doen: workshops, rondleidingen, presentaties en optredens van de IJsselsteinse jongerenband Since 21. En je komt alles te weten over Theaterstichting Kwibus en de andere activiteiten die in Theater Pantalone te beleven zijn.

Theaterstichting Kwibus houdt van tradities. Eén van die tradities is de jaarlijkse Open Dag, aan het begin van het nieuwe theaterseizoen. Zondag 9 september is het weer zover, in Theater Pantalone. Een dag vol theater, muziek en informatie, voor iedereen. Als vaste bespeler van Pantalone is Kwibus natuurlijk present. Vrijwilligers geven informatie over de toneel- en musicalproducties en over de lessen van Kwibus, die deze maand weer beginnen.

De zanglessen zijn bedoeld voor iedereen die wil leren zingen of die zijn of haar zangtechniek wil verbeteren. Er zijn lessen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Bij Kwibus kunnen zij ook hun eigen groepje samenstellen, bijvoorbeeld met vrienden, klasgenoten of collega’s. Want samen zingen is het leukste dat er is! Tijdens de Open Dag is er een workshop om de sfeer van een zangles te proeven, van 12.00 tot 14.00 uur, door zangdocente Elea Bekkers.

Wie van acteren houdt, of van zingen én dansen én acteren, kan zijn hart kwijt bij de toneel- of musicallessen van Kwibus. Een voorproefje meemaken? Kom dan zeker naar de Open Dag! Er is twee keer een workshop toneel met docente Karla Engberts en twee keer een workshop musical door Veerle Ruizendaal. En kinderen die het afgelopen seizoen musicallessen hebben gevolgd geven twee keer een presentatie.

Verder treedt de Jongerenband Since 21 twee keer op: vijf scholieren van het Cals College in Nieuwegein, die sinds 21 september 2017 in een band spelen. Ze coveren veelal rockhits uit de jaren zeventig en tachtig en tijdens de Open Dag laten ze horen dat ze ook rustige, akoestische nummers op het repertoire hebben. Bij feesten en partijen gaat het dak eraf met nummers van onder anderen the Golden Earring en Guns N’ Roses.

En er is meer! Het kledingteam van Kwibus heeft opruiming gehouden en doet tijdens de Open Dag een aantal items in de verkoop. Misschien zit er iets bij voor je feestje of voor carnaval! En voor iedereen die wil weten hoe het er achter de schermen van een theater uitziet is er een speurtocht door Theater Pantalone. Heb je alle antwoorden en opdrachten goed, dan maak je kans op kaartjes voor de Sinterklaasvoorstelling van Kwibus.

De Open Dag van Kwibus is zondag 9 september vanaf 11.00 uur in Theater Pantalone aan de Linnaeusweg 5 in IJsselstein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10