Foto: Thinkstock

Montfoortse winkels mogen op zondag open

  •   keer gelezen

Montfoort - Winkeliers die dat willen, mogen in Montfoort elke zondag open. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde in met de nieuwe winkeltijdenverordening. De enige beperking is dat winkels op 4 mei (dodenherdenking) om 19.00 uur moeten sluiten.


Elf van de vijftien raadsleden stemden maandagavond in met het collegevoorstel. Daarmee breidt het aantal koopzondagen uit van 17 naar 52 per jaar. Dat betekent alle zondagen. CDA, ChristenUnie en de SGP gingen niet akkoord.

Wel deed het CDA nog een poging om de openingstijden op zondag te beperken tussen 12.00 en 18.00 uur en het uitsluiten van eerste kerstdag, eerste paasdag en eerste pinksterdag. Daarvoor was onvoldoende steun.

Er was wel unanieme steun voor het amendement van Progressief Akkoord en Inwonersbelangen om winkels op 4 mei om 19.00 uur te sluiten. ‘’Want dat is een respectabel moment van nationale betekenis’’, antwoordde fractievoorzitter Han Bovens (PAK) op een vraag van Casper Schrijver (D66) waarom 4 mei wel en de andere feestdagen niet.

D66 had net als Lokaal Montfoort graag meer aanvullende regels gezien, maar stemde desondanks wel in. Naar aanleiding van het gebrek daaraan diende Mat Herben (Lokaal Montfoort) een motie van treurnis in tegen wethouder Ivo ten Hagen, maar die vond geen meerderheid.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten