Benschop krijgt pin op de neus

Algemeen 81 keer gelezen

Dat Benschop een moeilijke start van de competitie zou hebben in Houten op sportpark de Kruisboog was bekend. De degradant uit de eerste klasse tegen de kampioen van de derde klas is normaal een behoorlijk verschil in kwaliteit. Benschop deed in eerste instantie goed mee, maar kreeg met 5-0 toch een stevige pin op de neus.

Onder de goed leidende scheidsrechter Westland speelde Benschop een prima eerste helft en gaf nagenoeg niets weg. De beste kans was er dan ook voor Benschop om op een 0-1 voorsprong te komen. Nadat David Verweij al in de 7 minuut dreigend was doorgekomen, maar met een overtreding werd tegen gehouden, had hij in de 20e minuut geheel vrijstaand de bal in de lege hoek moeten schieten, maar helaas belandde de bal in het zijnet. Beide ploegen kregen wat kansjes, maar een 0-0 ruststand leek het te gaan worden. Toch kreeg Benschop nog twee tikken te verwerken voordat men aan de thee kon beginnen. De snelle Nawid Hashemi was twee keer op rechts de Benschop verdediging te snel af. De eerste voorzet in de 42e minuut was perfect op maat en Pascal Rinck kopte feilloos is. Twee minuten later was hij wat minder scherp, maar Melvin Wesselo pikte de bal tussen wat spelers van Benschop op een schoot de zeer geflatteerde 2-0 op het bord.
Benschop probeerde na de rust de aansluiting te krijgen, maar toen de “Kruisboog boys” in de 57e minuut de 3-0 scoorden was het over en sluiten voor Benschop. Invaller Bram Berend Heinen was de boosdoener. Ex Hercules spits Roy Kelder zorgde met een bekeken kopbal voor 4-0 en het slotakkoord was er voor Iwan Hogervorst 5-0. Benschop invaller Thomas Banfi had de pech, dat hij na enkele minuten zijn knie verdraaide en zich moest laten vervangen. Na deze uiterst sportieve wedstrijd waren de mensen, die Benschop een warm hart toedragen, het erover eens, dat ze tegen een kampioenskandidaat hadden gespeeld.
Zaterdag aanstaande komen de studenten uit Utrecht op bezoek in Benschop, De wedstrijd begint om 14.30 uur.

• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20