IJFC is blij met het nieuwe kunstgrasveld, ook al duurde de officiële opening maar kort door de slechte weersomstandigheden. (Foto: Serge van Soest)
IJFC is blij met het nieuwe kunstgrasveld, ook al duurde de officiële opening maar kort door de slechte weersomstandigheden. (Foto: Serge van Soest) Foto: Serge van Soest

Veilig kunstgras met kurk voor IJFC

Algemeen 130 keer gelezen

Regen is niet feestelijk. Daarom moest sportwethouder Van der Lugt de opening van het nieuwe IJFC-kunstgrasveld kort houden. Door de zware regenval moest zelfs de eerste wedstrijd op het veld worden afgelast.

IJSSELSTEIN – “De opening is een nieuw begin; een prachtig kunstgrasveld waar kinderen vele uren plezier gaan beleven. Dankzij het fundament van kurk hoeven ouders zich geen zorgen te maken over het voormalige rubbergranulaat”, aldus de wethouder. Het nieuwe veld is tevens voorzien van diverse lijnen, zodat ook de jongste jeugd kan spelen en bij iedere leeftijdscategorie de speelruimte toeneemt. “Het veld is toekomstbestendig en een zeer gewenste toevoeging voor het groeiende IJFC.”
Het doorknippen van het lint vormde het einde van een lang traject volgens voorzitter Johan Boer. “Na vervanging van de twaalf jaar oude eerste kunstgrasmat in 2006, de aanleg van kunstgras op het hoofdveld in 2007 en de aanleg van dit kunstgrasveld heeft IJFC nu drie kunstgrasvelden. De investering in dit kleine veld is gedaan door de Stichting Exploitatie Accommodatie Groenvliet, waarvan IJFC huurt. De voetbalclub heeft het veld hard nodig om de groei, trainingscapaciteit en zaterdagwedstrijden op te vangen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10