Niels Jansen - IJsseloever Heren 1 Foto: Tony Buijse

IJsseloever behaalt belangrijk punt op koploper

Algemeen 62 keer gelezen

IJsselstein, 4 november 2018

Voor de tweede keer in een week kon het publiek bij Hockey Club IJsseloever genieten van een zinderend hockey spektakel. In een wedstrijd tegen de koploper van de Overgangsklasse was het wederom spannend tot de laatste seconde.

Op bezoek was het Heren 1 team van GHHC Groningen. De Groningers begonnen zeer overtuigend aan de eerste helft. De Groningers speelden de bal langdurig rond, op zoek naar een opening in de IJsselsteinse linies. Veelvuldig vonden ze de IJsselsteinse cirkel om kansen te genereren. Naar mate de tijd in de eerste helft verstreek, kreeg IJsseloever meer grip op de bal en daarmee op de wedstrijd. Met 0-0 werd het rust.

De tweede helft lieten de Groningers zien dat zij niet voor niets koploper zijn in de poule. Ze scoorde 0-1 en even later 0-2. De IJsselsteiners lieten zich niet uit het veld slaan en bleven fanatiek jagen op de bal, wat niet onverdienstelijk bleef. Daan Kraaijenhagen sloeg IJsseloever terug in de race: 1-2. Vlak voor tijd komt er een kaart uit de zak van de scheids en staat IJsseloever met 10 man op het veld. IJsseloever blijft echter door jagen en laat geen een bal lopen. In de laatste minuut weet Niels Jansen dan de gelijkmaker te scoren. Na het laatste fluitsignaal is het 2-2 en verdient IJsseloever een hard bevochten punt op de koploper.

Doordat Ede thuis verliest van Huizen, stijgt IJsseloever een plek naar boven in poule B.
IJsseloever Heren 1 - Groningen Heren 1: uitslag: 2-2
De volgende wedstrijd is op 11 november. Dan speelt Heren 1 de uitwedstrijd bij Phoenix.

Dames 1
Dames 1 speelde uit in Houten.
Houten Dames1 - IJsseloever Dames 1: uitslag: 6-0
Op 11 november speelt Dames 1 thuis tegen HUDITO D1. De wedstrijd start om 12:45u.

Hockey Club IJsseloever, Sportpark IJsseloever, Zomerdijk 42, 3402 MJ, IJsselstein

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10