Foto:

Nieuwbouw in de Keizerstraat

  •   keer gelezen

Regelmatig plaatsen we in deze rubriek een oude foto uit de regio. We weten vanuit de reacties die we ontvangen dat u ze waardeert. Deze week kregen we opnieuw een foto met verhaal van Adri van Rooijen uit Montfoort. Heeft u ook een leuke of mooie oude foto ergens liggen en zit er een bijzonder verhaal bij? Schroom dan niet om deze foto te delen via deze rubriek. U doet er veel andere lezers een plezier mee. Mail naar redactie.zsn2@persgroep.nl en we komen de foto en het verhaal graag ophalen.


Met deze foto gaan we terug naar de bouw van het winkelpand aan de Keizerstraat 1 in Montfoort, gelegen op de hoek met de Hoogstraat en kadastraal genoteerd onder nummer 1571.
Toen in 1926 een aanvraag werd ingediend om hier een woon- en winkelhuis te bouwen door sigaren- en tabakshandelaar Van Vegten werd er een deal gesloten. In ruil voor de bouw moest er eerst een stukje grond worden verkocht aan de gemeente. Toen pas mocht er worden gebouwd. Op de foto is de bouw in volle gang. Het pand is gereed gemeld bij de gemeente Montfoort op 14 oktober 1926. De plaatselijke aannemer A.W. Stolker klaarde de klus. Altijd leuk om weer te horen wat dat toen heeft gekost; tussen de 9 en 10 duizend gulden. In de nieuwe tabakswinkel kon je in die tijd ook losse sigaretten en sigaren kopen. Tegenwoordig is er het Chinees-Indisch restaurant Man Foe gevestigd. De gevel van het pand is sinds de bouw niet gewijzigd.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten