Pizzeria al dertig jaar trouwe klant De Windotter
Algemeen
69
keer gelezen
Toen Giuseppe Ciuni 35 jaar geleden zijn pizzeria Piccola Italia begon in de Utrechtsestraat koos hij al voor de beste kwaliteit en lokale producten. Zijn meel kan dan ook sinds 1988 nergens anders vandaan komen dan van molen De Windotter.
IJSSELSTEIN – Molenaar Maarten Dolman heeft veel trouwe klanten; bedrijven en particulieren. “Maar Giuseppe en zijn zoon Salvatore, spannen met 30 jaar – zo lang als we in bedrijf zijn – de kroon.” Daarom verraste Dolman hen met een speciale levering: dertig zakjes meel van een kilo. Giuseppe lacht: “Als de molen vanaf ons begin al had gedraaid waren we al 35 jaar klant geweest.”
Voor zowel pizzeria als molen is kwaliteit een groot goed. “We oefenen beiden een ambacht uit en we zijn blij met de antwoorden die we krijgen op onze vragen”, vertelt Salvatore. “Kwaliteit is belangrijk, want we willen onze klanten het beste bieden. Dat geldt ook voor de groenten, vis en vlees die we in IJsselstein kopen.”
De geschiedenis van Piccola Italia en de molen gaat nog verder terug. “We woonden met zicht op de molen en hebben de restauratie gezien”, vertellen vader en zoon. En Dolman vult aan: “In het pand – de Moriaan – van Piccola Italia, aan de Utrechtsestraat 54 werd zelfs in 1858 de molen verkocht.”