Opdoffer(s) voor FC Oudewater?

Algemeen 75 keer gelezen

FC Oudewater – Jonathan 1-3

Oudewater koesterde een kwartier lang de hoop er alsnog een overwinning uit te slepen. Dat was de periode na de hervatting tussen de gelijkmaker van invaller Bart Griffioen in de 52e minuut en het doelpunt waarmee de ploeg uit Zeist voor de tweede maal in de wedstrijd de leiding nam. Het tweede doelpunt van Jonathan mocht geboekstaafd worden als een owngoal die op naam geschreven werd van Oudewater-verdediger Joost Miltenburg. Dat gebeurde in de 67e minuut van de partij even nadat Miltenburg met een blessure aan het hoofd naar de kant had gemoeten. Het tweede doelpunt van Jonathan was overigens een toonbeeld van effectiviteit. Voordat doelman Kay van den Heuvel gepasseerd werd hadden slechts drie Zeister spelers de bal hoeven te beroeren. Doelman Gyina bediende de rechtsachter. Die op zijn beurt zond de snelle rechterspits Prent de diepte in, waarna de voorzet achter Van den Heuvel gewerkt werd; 1-2. Waar de thuisploeg gemakkelijker en veelvuldiger combineerde zette Jonathan daar snelheid, technische hoogstandjes en als vermeld effectiviteit tegenover. De nederlaag en de blessures kwamen dan ook als flinke opdoffers aan bij de Oudewaternaren.

Effectiviteit

Effectief toonde spits Wouter Botermans zich al binnen 30 seconden van de wedstrijd. Hij onderschepte een terugspeelballetje van Oudewater-rechtsachter Mike Rijsbergen en kon door de fel sprintende Niek Sluijs niet meer achterhaald worden. Van den Heuvel was kansloos; 0-1 (1e minuut). Een mentale dreun voor de thuisclub, die moeite had dit te verwerken. Twee opeenvolgende reddingen van Kay van den Heuvel voorkwamen in die periode erger. Hij hield Botermans en Bertens van scoren af. Al na een kwart wedstrijd moest Niek Sluijs er geblesseerd af, hetgeen tot de nodige omzettingen leidde. Sven Rietveld kwam op het middenveld en Walter van der Neut verhuisde naar de laatste linie. Het zou de laatste omzetting niet zijn. Zo na het half uur wisten de gastheren zich de eerste kansen te scheppen. Wouter van Sprundel kon na een pass van aanvoerder Venhof niet zijn beste beentje voorzetten en een inzet van Goes kende geen genade in de ogen van doelman Xavier Gyina. Daarmee waren de beste kansen op een gelijkmaker verkeken. Voor Jonathan liet Bertens balverlies van Venhof onbestraft, gaf Darif Labardi een technisch hoogstandje ten beste en liep de hoekschopteller op naar vier. Labardi overigens was naar veler idee absoluut de beste man op het veld. De Oudewaterse aanhang zag na het rustsignaal nog wel mogelijkheden.

Op gelijke hoogte

Hun positieve kijk werd na de thee al snel bewaarheid. Om invaller Bart Griffioen een plaatsje in de voorste linie te bezorgen was Wouter van Sprundel naar de rechtsachterpositie verhuisd. Daarmee was zijn offensieve honger echter niet gestild. In de 7e minuut na rust ondernam hij een imposante rush die de bal voor de schietgrage voet van Bart Griffioen deed belanden. diens inzet moest de Zeister doelman het antwoord schuldig blijven. De gelijkmaker was een feit; 1-1. De ban leek gebroken, maar nieuwe blessures van zowel Van der Neut (vervanger Sjoerd Wiltenburg) als Joost Miltenburg (pijn aan het hoofd) maakten nieuwe omzettingen noodzakelijk.

Herschikken

Simon Lalau werd de derde laatste verdediger op rij en Ivo Anbergen moest een linie terug om een plekje vrij te maken voor Wiltenburg op de linkerflank. Oudewater drong aan, maar kreeg de spreekwoordelijke kous op de kop bij de eerder vermelde tegenstoot van Jonathan; 1-2 (67e min). Toen Joost Miltenburg 7 minuten later in de fout ging en Jesse Bertens met een intikkertje de marge op twee doelpunten bracht (1-3, 74e min) was de strijd definitief gestreden. De poging op de ranglijst naast Jonathan te geraken moest als mislukt worden beschouwd.

Opstelling Oudewater; Kay van den Heuvel, Mike Rijsbergen (46. Bart Griffioen) Niek Sluijs (23. Sven Rietveld), Joost Miltenburg, Djardo Boele, Walter van der Neut (60. Sjoerd Wiltenburg), Simon LaLau, Menno Venhof, Wouter van Sprundel, Tim Goes, Ivo Anbergen.

Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41