Hardlopers met hoofdlamp die een Nightrun lopen
Hardlopers met hoofdlamp die een Nightrun lopen Foto: Marsel Wiegand Bruss

Spectaculair hardloopevenement “by Night” bij Skipiste

Algemeen 89 keer gelezen

Op zaterdagavond 2 februari organiseren BodyRun en IJrun samen een Night-trail en een Night Fun Run. In het donker hardlopen met een hoofdlamp op over onverlichte paden en daarbij ook nog een deels glooiend parcours afgewisseld met felle klimmetjes. Hoe spannend kan het zijn? Daarnaast wordt een 5 kilometer lange “Runners World Fun Run” georganiseerd die vrijwel geheel vlak en verhard is maar wel in het pikkedonker. De deelnemers zorgen zelf voor de verlichting! En dan natuurlijk nog een spetterende afterparty die verzorgd wordt door Skipiste Nieuwegein.

Marsel Wiegand Bruss eigenaar van hardloopschool BodyRun uit IJsselstein liep al eens een Night-trail en dacht “waarom zoiets niet onder de rook van Utrecht organiseren, in plaats van de meer voor de hand liggende bos- en heuvelrijke gebieden zoals Limburg of de Ardennen “? Toen hij Martijn van Veenendaal van stichting IJrun benaderde en hem zijn ideeën voorlegde hoefde Martijn niet lang na te denken.

Doordat Martijn met zijn stichting al verschillende loop-events organiseert kon hij zich al snel een voorstelling maken bij wat Marsel in zijn hoofd had. Bovendien zijn Martijn en Marsel zelf fanatiek hardlopers en daarbij is het lopen over paden, in bossen en door de bergen ofwel “trailrunning” hen ook niet vreemd. Onder de rook van Utrecht moet je toch iets creatiever te werk gaan om een leuke route te vinden, maar het is gelukt om verschillende leuke routes uit te zetten.

Op 2 februari kunnen vele hardlopers van start gaan tijdens de 1e Nighttrail/run Utrecht. De lopers verlichten zelf de route door middel van een hoofdlamp. Met fluoriserende pijlen en linten wordt de looprichting aangegeven.

Routes

Er zijn 3 verschillende routes waarvan de 10 miles (16 km) en 5 miles (8 km) gaan over paden en heuvels met af en toe een fel klimmetje rondom de skipiste en ver daarbuiten. De 5 km Runners World Fun Run gaat om de Nedereindse plas en is nagenoeg vlak en verhard.

De tijd wordt door middel van een chip geklokt en er is ook een prijsuitreiking, maar de beleving staat centraal. De Runners World Fun Run heeft zelfs een prijs voor de mooist verlichte persoon. Na afloop zorgt Skipiste Nieuwegein voor spetterende after-party met DJ en gezellige winter BBQ en winterse drankjes. Een groot deel van de inschrijfgelden gaat naar een goed doel.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf nu via de website www.nighttrail.nl vanwege de beperkte ruimte is er wel een limiet aan het aantal deelnemers per afstand.

Vrijwilligers

Tenslotte zijn er nog vele vrijwilligers nodig om het evenement te begeleiden.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@ijrun.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Van links naar rechts: De heer Aantjes, mevrouw De Bruijn-van Ieperen, burgemeester Laurens de Graaf en de heer Boele.
Erespelden voor bestuursleden Jumelage Lopik Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Zwembad Lobeke in Lopik gaat weer open Nieuws 18 apr, 14:02
Afbeelding
Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Afbeelding
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Afbeelding
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Afbeelding
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Afbeelding
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23