Benschop krijgt genadeklap in tweede helft

Algemeen 104 keer gelezen

Benschop - Op het prachtige sportpark in Nijkerkerveen, waar het goed toeven was en de ontvangst prima was speelden de Benschoppers een mooie eerste helft tegen een van de titelkandidaten Veensche Boys. Direct na de rust viel de genadeklap en kon Veensche Boys de drie punten simpel veilig stellen.

Benschop wist, dat Veensche Boys een van de sterkste ploegen in deze klasse maar liet zien niet onder de indruk te zijn en liet zich van de goede kant zien. In de 8e minuut was het David Verweij die een voorzet van Tamer Ugur in een keer op zijn pantoffel nam maar keeper Wessel Kroon verrichte een heldendaad en voorkwam een voorsprong van Benschop. Beide ploegen legden een leuke pot op de mat en aan beide kanten ontstonden er kansjes. In de 18e minuut was het Edwin vd Molen, die raak schoot maar echter in buitenspel positie. In de 28e minuut kwamen de mannen uit Nijkerkerveen toch op voorsprong uit een standaardsituatie, die bij de Benschoppers bekend was. Danny Brouwer schoot de corner hard voor het doel en de inlopende Nico vd Brom tekende de 1-0 aan. Benschop probeerde snel wat terug te doen, maar had de pech dat een kopbal van David Verweij niet de 1-1 op het bord zette, maar werd afgekeurd voor buitenspel.
Na de rust was het snel gebeurd met Benschop. In de 46e minuut wist Mitchell van Oort Danny Brouwer nog van de 2-0 aftehouden maar enkele minuten later gebeurde dat wel. Slap verdedigen op rechts bood Veensche boys de kans om ondanks nog een schitterende reflex van Mitchell in eerste instantie, de 2-0 te scoren. Kilian van Kasteel was de schutter. Benschop probeerde nog wel de aansluiting te krijgen, maar een hard schot van Coen Horb en een kopbal van David Verweij werden beide prima onschadelijk werden gemaakt door keeper Kroon. In de 60e minuut ging de wedstrijd op slot. Een mooie afstandsschot van Bas van de Grootheveen was Mitchell van Oort te machtig. Veensche Boys vond het mooi zo en Benschop kon geen potten meer breken en na het laatste fluitsignaal van de prima leidende van de Wielen was iedereen het erover eens dat Veensche boys deze zeer sportieve wedstrijd verdiend had gewonnen en een belangrijke rol gaat spelen om de bovenste plaats.
Zaterdag staan de thuiswedstrijden tegen onze buren IJFC uit IJsselstein op het programma. Om 14.30 uur begint de wedstrijd in Benschop en zoals gebruikelijk zal het hopelijk weer een spectaculaire wedstrijd worden. Na afloop zal er ondanks de uitslag weer gezamenlijk een biertje worden gedronken op het nog prille seizoen.
Opstelling Benschop: Mitchell van Oort,  Brian de Boer, Reda Reddam, Jurgen Ruitenbeek, Niels Beeres, Remco van Wijngaarden,( 45e min Jeroen Lieverse), Coen Horb, Tamer Ugur,( 65e min Stef Elings), Mike Vergouw (58e min Jeroen Roodenburg), David Verweij, en Martijn de With.

Lopikse burgemeester De Graaf gaat weer op pad om Koninklijke onderscheidingen uit te reiken Nieuws 18 apr, 13:01
Lopikse raad behandelt subsidie politieke partijen (nog) niet Nieuws 18 apr, 11:33
Gemeente Lopik erkent onduidelijke communicatie over gekapte bomen bij Zeldenrust Nieuws 18 apr, 11:30
Gert Kruys per direct weg bij Montfoort SV'19 Sport 18 apr, 10:29
Kabouters zijn meer dan welkom op basisschool De Trekvogel in IJsselstein Nieuws 18 apr, 09:00
Gemeente vraagt inwoners mee te denken over herinrichting Benschop Nieuws 18 apr, 01:23
• De Nieuwegeinse band Dutchicana is één van de finalisten.
Vier bands strijden om titel Fulco's Battle of the Bands 2024 Nieuws 17 apr, 19:12
Ook Cals College geraakt door cyberaanval leverancier van boeken Nieuws 17 apr, 13:37