Moeizame overwinning IJFC Vrouwen

Algemeen 112 keer gelezen

De zon brandt fel aan de hemel als de speelsters het veld op sportpark “Sportpark De Groene Wijdte” in Pijnacker betreden. DSVP is een nieuwkomer in de 1ste klasse en staat na 3 wedstrijden met 1 punt op de laatste plaats. IJFC start zoals gewoonlijk in een 4-4-3 opstelling en krijgt al in de eerste minuut een kans. Of het door de hitte komt of door het stugge veld, maar IJFC komt niet goed in haar spel. Veel verkeerde passes en diepe ballen die niet aankomen, zorgen voor een rommelige start van de wedstrijd en weinig kansen. Pas na de drinkpauze is de eerste grote kans voor IJFC, een kopbal van Iris Werkhoven op de lat en zo eindigt de eerste helft dus in 0-0.

Ook na rust kan IJFC het spel niet domineren. Het inbrengen van Germaine de Randamie en Anne Bik geeft wel wat meer kracht in de aanval, wat resulteert in enkele kansjes voor IJFC. De thuisploeg kan het de verdediging van IJFC ook niet echt moeilijk maken, alleen bij enkele corners moet Tamara Kamps handelend optreden. Kort na de drinkpauze wil Anne Bik vol uithalen, maar de bal treft de scheidsrechter die ter aarde stort. Met hulp van de IJFC verzorging kan hij de wedstrijd gelukkig vervolgen. Een kwartier voor tijd volgt een snelle aanval van IJFC, Iris Werkhoven speelt de bal naar Demy van der Aar op de rand van de zestien, die met een droge knal de bal in de rechter kruising schiet: 1-0! In de resterende tijd wordt er niet meer gescoord en IJFC kan opgelucht ademhalen als de scheidsrechter na 50 minuten de tweede helft affluit.

De 3 punten gaan mee naar IJsselstein en na 4 wedstrijden staat IJFC nog steeds op de tweede plaats achter Saestum.

Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 22 uur geleden
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18
• Twee van de winnaars. In totaal waren er 36 bekers te vergeven.
Prijzenregen tijdens clubkampioenschappen Apollo Sport 22 apr, 11:45
IJsseloever Dames 1 nog niet uit gevarenzone Sport 22 apr, 09:09