Winst in hockeytopper naar Tilburg

Algemeen 53 keer gelezen

IJsselstein, 14 oktober 2018
Genietend van het mooie nazomerweer, maakt het de IJsseloever aanhang, die in groten getale is opgekomen, zich op voor de hockeytopper Heren 1 tegen Were Di Tilburg. Were Di is aanvoerder in de Poule B van de Overgangsklasse.
In het eerste gedeelte van de eerste helft zijn het de Tilburgers die duidelijk de meerdere zijn. Were Di ziet kans om de bal rond te spelen en aanvallen op te zetten. Na 16 minuten scoren de Tilburgers 0-1. Twee minuten later wordt er alweer gescoord en staat het 0-2. Wanneer IJsseloever met meer druk op de bal gaat spelen, ziet het spel er direct veel rooskleuriger uit voor de thuisploeg. In de 30ste minuut breekt Were Di echter uit en weet 0-3 te scoren. De Tilburgers lijken een maatje groter te zijn dan IJsseloever. Met de stand 0-3 gaan de teams de rust in.
Na de rust zien we een beter spelend IJsseloever. Er is duidelijk meer vertrouwen binnen de ploeg. Binnen vijf minuten wordt er gescoord. Het is de goaltjesdief Tom Gras die de stand op 1-3 zet. IJsseloever laat zien dat het over klasse, inzet en doorzettingsvermogen beschikt. We zien de thuisploeg nu ook makkelijker aanvallen van achteruit opzetten. Lange tijd houden de teams elkaar in evenwicht waarbij IJsseloever veelvuldig voor het doel van Were Di is te vinden, op zoek naar aansluiting in de score. De teams lijken nu gelijkwaardig en zijn meer aan elkaar gewaagd. Er zijn kansen over en weer. In de twintigste minuut weten de bezoekers echter weer te scoren en brengen de stand op 1-4, wat ook de eindstand werd.
IJsseloever Heren 1 - Were Di Tilburg Heren 1: eindstand 1 - 4.
Zondag 21 oktober speelt IJsseloever Heren 1 uit, bij Ede. De wedstrijd begint om 14:45u.
MHC Ede, Bosrand 17, 6718 ZN, Ede

Dames delen de punten
IJsseloever Dames 1 speelde uit bij de Delftse Studenten HC. De teams waren aan elkaar gewaagd. Beide teams maakten fraaie combinaties en creëerden kansen. Doelpunten bleven echter uit.
IJsseloever Dames 1 - DSHC Dames 1: eindstand 0 - 0.
Op 28 oktober speelt Dames 1 hun volgende wedstrijd thuis op Sportpark IJsseloever.
Op bezoek komt dan MHC Zoetermeer Dames 1.

Zondag 28 oktober is Super Sunday!
Om 12:45 speelt Dames 1 tegen Zoetermeer en om 14:45 speelt Heren 1 tegen Hilversum.

Hockey Club IJsseloever, Zomerdijk 42, 3402 MJ, IJsselstein.
Kijk voor meer informatie over wedstrijden van Dames 1 en Heren 1 op hcij.nl

Auto in brand op De Clinckhoeff in IJsselstein 112 24 apr, 14:21
Trainer Mo Touh maakt overstap naar nieuwe club Sport 24 apr, 09:17
• Marian, Henk en David nemen alvast een kijkje waar het spektakel plaats zal gaan vinden.
Rotary Lopikerwaard organiseert eerste drakenbootrace in IJsselstein Nieuws 24 apr, 03:10
• Sanne, Rachma en Rachel in de buurtkamer van Montfoort in de bibliotheek.
Montfoortse Buurtkamer helpt tegen eenzaamheid Nieuws 23 apr, 16:31
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 23 apr, 16:12
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE 23 apr, 12:05
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37