Afbeelding
Foto: Floor Lemmers

Goed spel vrouwen IJFC niet beloond

Algemeen 123 keer gelezen

Vandaag de kraker in de 1ste klasse: Saestum VR2 – IJFC VR1. Saestum staat na 10 wedstrijden zonder puntverlies fier op de eerste plaats. IJFC heeft in de laatste wedstrijden puntverlies geleden maar staat nog steeds op de tweede plaats. Vanaf de aftrap is het duidelijk dat de IJsselsteinse vrouwen naar Zeist zijn afgereisd om hun huid duur te verkopen. IJFC speelt compact en zorgt ervoor dat de thuisploeg het spel niet kan maken. In het eerste kwartier komt Saestum er niet aan te pas en mag het van geluk spreken dat het nog 0-0 staat. IJFC speelt sterk en creëert enkele kansen, daarentegen kan Saestum alleen de diepe bal spelen, maar nog zonder succes.

In de 21ste minuut weer een snelle counter van de thuisploeg, in eerste instantie kan Tamara Kamps deze nog redden, maar toch wordt de 1-0 gescoord. De voorsprong staat nog maar koud op het scorebord, als Demy van der Aar over rechts een aanval opzet en met een mooie voorzet de bal voor het doel legt op het hoofd van Lysanne van Oostrom die feilloos binnenkopt: 1-1. IJFC blijft geconcentreerd spelen en krijgt 10 minuten later een corner. Uit de scrimmage die hier op volgt kan Kirsten Plug de bal binnen schieten: 1-2 en er hangt een sensatie in de lucht! De thuisploeg krijgt wel de nodige corners, maar echte kansen worden niet gecreëerd. Kort voor rust nog een fraai afstandsschot van Lysanne van Oostrom die meer verdiend had. Toch wordt er met een gelijkstand gerust, want in de 43ste minuut kan Saestum de gelijkmaker binnentikken.

In de tweede helft start IJFC in dezelfde formatie en worden de duels niet geschuwd. Door vroeg te storen kan de thuisploeg niet haar vertrouwde spel spelen en wordt vooral gebruik gemaakt van de snelle uitbraken, maar de IJFC verdediging staat haar “mannetje”. In de 57ste minuut een corner voor Saestum die in het doel beland, maar de goed leidende scheidsrechter heeft gezien dat dit met de hand is gedaan en keurt het doelpunt terecht af. Tien minuten later wordt een aanval van Saestum onreglementair afgestopt en zo kan Saestum vanaf 11 meter de 3-2 binnenschieten.

Met nog 20 minuten te gaan gaat IJFC nu vol in de aanval, achterin wordt er 1 op 1 gespeeld en met Laura Gaasenbeek meer in de aanval volgt er een spannend slot. 3 minuten voor tijd een schitterend schot van Kirsten Plug die op de paal uiteenspat en in de laatste minuut nog een kopkans voor IJFC.

Het vele publiek langs de lijn in het Zeister Sportpark heeft een spannende wedstrijd gezien waarin IJFC tenminste een gelijkspel verdiende, zo niet meer………..

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Koeien wat later dan anders de wei in Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Storing bij slagbomen IJsselbrug in Montfoort verholpen UPDATE gisteren
Afbeelding
Raad Montfoort stemt in met veertig flexwoningen aan de Bleek Nieuws 23 apr, 10:14
Afbeelding
Auto's op de Weg der Verenigde Naties in IJsselstein kunnen uitzwenkende trailer niet ontwijken 112 22 apr, 20:37
Afbeelding
Droomdag voor 9-jarige Theodoor uit IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:50
• Er kon ook volop geknutseld, getekend, gekleurd en geschilderd worden.
IJsselveld-Oost viert zijn buurtfeest Nieuws 22 apr, 16:25
• De ondertekening van de overeenkomst.
Onderwijsbegeleiding voor álle kinderen met Fit4talent in Bibliotheek IJsselstein Nieuws 22 apr, 16:20
Afbeelding
Op & Top Vrouw bij Sisters Event in Dorpshuis Benschop Nieuws 22 apr, 14:18