Montfoort akkoord met financiële afronding UW Samenwerking

  •   keer gelezen

Montfoort - De Montfoortse gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met het advies van bemiddelaar Bas Eenhoorn over de financiële afwikkeling van de ontbinding van de ambtelijke samenwerking tussen Montfoort en IJsselstein. Hiermee is de laatste grote hobbel genomen. Montfoort kan zich nu volledig richten op haar toekomst met een eigenstandige organisatie. Het afgelopen jaar heeft de gemeente zich hierop voorbereid door samen met inwoners, ondernemers en organisaties te werken aan het inrichtingsplan voor de ambtelijke organisatie. De provincie Utrecht heeft aangeboden om de gemeente de komende tijd met raad en daad bij te staan om te zorgen voor een ‘zachte landing’.


Burgemeester Petra van Hartskamp: “Ik ben blij dat de gemeenteraad dit besluit heeft genomen en dat we in het nieuwe jaar een frisse start kunnen maken. Ik kijk met vertrouwen naar de toekomst.
Er is in het afgelopen jaar veel werk verzet om klaar te zijn voor 1 januari 2019. En dat is gelukt. Het zal zeker nog wel eens lastig zijn, maar de kracht van Montfoort is groot. Er staat een bevlogen
groep medewerkers klaar om de inwoners en ondernemers van Montfoort en Linschoten zo goed 
mogelijk van dienst te zijn. Op de manier die bij Montfoort en Linschoten past. Met nieuwe energie
en dichtbij.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten