Bestuur HCM met vlnr: Désirée ter Haar, Marie-José Nulkes, Michiel Lotze (voorzitter), Gijs den Heijer, Inge Scholman, Michel Driesse (Amanda van Baggem ontbreekt op de foto).
Bestuur HCM met vlnr: Désirée ter Haar, Marie-José Nulkes, Michiel Lotze (voorzitter), Gijs den Heijer, Inge Scholman, Michel Driesse (Amanda van Baggem ontbreekt op de foto). (Foto: Bas Neele)

Hockeyplezier voor iedereen centraal op ledenvergadering HCM

  •   keer gelezen

Montfoort - Onlangs vond de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering plaats van Hockeyclub Montfoort (HCM).


Uiteraard waren er de gebruikelijke financiële onderdelen. De penningmeester gaf samen met Gerard van Jaarsveld (erelid HCM) van Stichting Kunstgras Montfoort een presentatie over het afgelopen boekjaar. Deze werd later op de avond gevolgd door de begroting voor het nieuwe jaar. Al met al was de boodschap dat de vereniging er financieel gezien gezond voor stond.

Op het bestuurlijke vlak waren er de nodige mutaties. Marlies Klarenbeek (Secretaris) en Johan Huisman (Penningmeester) namen afscheid van hun bestuursfuncties. Michiel Lotze was al eerder op de avond door de ALV benoemd tot kersverse voorzitter. In die hoedanigheid kon hij de vergadering overnemen van Marie-José Nulkes die in haar nieuwe rol van Secrataris de ALV had geopend. Michiel vroeg aan de ALV het voorstel voor de overige nieuwe bestuursleden goed te keuren waar onder applaus gehoor aan werd gegeven. Hierdoor kunnen Amanda van Baggem (Hockey Zaken), Michel Driesse (Interne Zaken), Gijs den Heijer (Externe Zaken), Inge Scholman (Penningmeester) en Désirée ter Haar (Algemene Zaken) aan de slag om de vereniging mede te “besturen”. Een overzicht van de aandachtsgebieden is te vinden op de website van HCM: www.hockeyclubmontfoort.nl.

Doelstelling voor 2019

Daarna gaf Michiel een kijkje in de toekomst. Hij vertelde wat de drie pijlers voor het komende seizoen zijn: 1. Organisatie nog verder uitbouwen 2. Financiën nog beter op orde en als laatste 3. meer Duidelijkheid (bv in beleid). De pijlers ondersteunen de hoofddoelstelling van HCM : “(hockey-) Plezier voor iedereen”!

Naast de pijlers een aantal speerpunten: (Onderzoek naar) Een rookvrije club/ Het indammen van mogelijke risico’s/ Vrijwilligersbeleid / Maatschappelijk verantwoord Verenigen / Zichtbaarheid van de club in Montfoort en omliggende dorpen (waaronder o.a.: Oudewater, Harmelen, Linschoten en Lopik).

Om dit alles te ondersteunen zijn er ook de nodige activiteiten bedacht zoals activiteiten voor de jeugdleden, de Open Ochtend, Scholendagen voor de regionale basisscholen, diverse toernooien, een hockeykamp, uitbreiding van het aantal aantal spelvormen en doelgroepen.

40 jaar HCM!
De club viert volgend jaar haar 40 jarig jubilieum. Dit wordt uitgebreid gevierd met het jubileumfeest op 30 mei 2019.

Na de afsluitende rondvraag konden alle aanwezige leden de impressies laten bezinken onder het genot van een hapje en een drankje samen met het nieuwe bestuur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten