Elke derde vrijdag van de maand organiseert Stichting Libel een gezellige én leerzame pubquiz in koffiehuis Het Wapen van Linschoten en Snelrewaard. (Foto: EJH)
Elke derde vrijdag van de maand organiseert Stichting Libel een gezellige én leerzame pubquiz in koffiehuis Het Wapen van Linschoten en Snelrewaard. (Foto: EJH) (Foto: EJH)

Pubquiz vol moeilijke, makkelijke en ‘o ja’ vragen

  •   keer gelezen

De raderen draaiden tijdens de eerste editie van de derde jaargang van de Linschoter Pubquiz. Op elke derde vrijdag van de maand organiseert Stichting Libel dit leuke spel in koffiehuis Het Wapen van Linschoten en Snelrewaard.


Linschoten - Twintig teams speelden zeven rondes met zowel moeilijke, makkelijke als ‘o ja’ vragen. Tijdens de rubriek muziek werd zo massaal meegezongen dat de vraag amper beantwoord kon worden. Het gaat er tijdens dit spel niet echt om de winst, maar meer om de gezelligheid. De rondewinnaar wordt getrakteerd op een kaasplankje of bordje bitterballen. Pas na totaal zes edities Pubquiz wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.
Het spel is ook leerzaam, want de antwoorden worden na elke ronde bekend gemaakt. De regels zijn streng maar rechtvaardig. Gebruik maken van smartphones is niet aan te bevelen, want dat kost je een rondje. En over antwoorden wordt niet gediscussieerd.
Tijdens deze eerste editie werd een cheque overhandigd van 754,99 euro, het resultaat van de Rabobank Clubactie. Door 155 Rabobank-leden werd een stem op Stichting LiBel uitgebracht. Dat komt mooi uit want de Sinterklaasintocht in Linschoten, georganiseerd door dezelfde stichting LiBel, staat alweer voor de deur.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten