Van links naar rechts op de foto: Staand: Peter Kompier,projectmanager  AVU, Alex Eikelenboom, beleidsadviseur gemeente Montfoort, Gerbrand van Ast,accountmanager Cyclus, Carel Rademakers, manager uitvoering Zittend: wethouder Jocko Rensen  en directeur Jan Krapels van Cyclus. (Foto: Gemeente Montfoort)
Van links naar rechts op de foto: Staand: Peter Kompier,projectmanager  AVU, Alex Eikelenboom, beleidsadviseur gemeente Montfoort, Gerbrand van Ast,accountmanager Cyclus, Carel Rademakers, manager uitvoering Zittend: wethouder Jocko Rensen  en directeur Jan Krapels van Cyclus. (Foto: Gemeente Montfoort) Foto: Gemeente Montfoort

Ophalen restafval Montfoort en Linschoten straks tweewekelijks

Algemeen 392 keer gelezen

Montfoort - Vanaf 1 januari 2019 gaat het bedrijf Cyclus voor minimaal vier jaar de afvalinzameling in Montfoort en Linschoten verzorgen. Onlangs is de overeenkomst getekend. Nieuwtje: het restafval wordt vanaf volgend jaar eens per twee weken opgehaald.

Het werkpakket bestaat voor Cyclus grofweg uit het inzamelen van het huishoudelijk afval en het afhandelen van vragen en klachten rondom de afvalinzameling van huishoudelijk afval.

De gemeente Montfoort is blij met de nieuwe samenwerking, ook in het licht van afvalscheiding. Wethouder Jocko Rensen: “De resultaten van de afgelopen jaren laten zien dat de inwoners van Montfoort en Linschoten hun afval steeds beter scheiden. Dat is hartstikke mooi en die trend moeten we vooral blijven voortzetten. Evengoed hebben we gemerkt dat een deel van de inwoners moeite had met het vierwekelijks ophalen van restafval. Daaraan komen we nu tegemoet. Natuurlijk blijft de duurzaamheidsdoelstelling wel staan. De landelijke overheid bepaalt nog steeds het scheidingspercentage: 75% afvalscheiding in 2020.’’

Hoewel het restafval weer vaker wordt opgehaald, heeft Rensen er alle vertrouwen in dat de inwoners hun afval goed blijven scheiden.”

Ook Cyclus is tevreden met de nieuwe samenwerking. “Ik ben blij met het vertrouwen dat de gemeente in Cyclus stelt. De gemeentelijke aanpak sluit aan op onze visie om samen met inwoners restafval te voorkomen en waardevolle grondstoffen goed te scheiden. Op naar een afvalvrije gemeente!”, aldus directeur Jan Krapels van Cyclus.

Wijzigingen
Vanaf 2019 haalt Cyclus het restafval eens in de twee weken op. Voor pmd- en gft-afval blijft de ophaalfrequentie gelijk. De ophaaldagen kunnen wijzigen, net als de rijroutes van de vrachtwagens. Vanaf volgend jaar kunnen inwoners met al hun vragen en meldingen over de inzameling van het huishoudelijk afval rechtstreeks terecht bij Cyclus.

Medio december ontvangen alle inwoners van Montfoort en Linschoten een brief van Cyclus met daarin uitgebreide informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Politie geeft foto vrij van vrouw die ouder echtpaar uit IJsselstein voor duizenden euro's oplicht 112 28 sep., 13:20
Afbeelding
Basiliek in IJsselstein tijdelijk zonder uurwerken Nieuws 27 sep., 16:53
Afbeelding
Provincie Utrecht vraagt weer aandacht voor lange remweg trams: meer dan 40 meter! Nieuws 27 sep., 16:08
Afbeelding
Voorbereidende werkzaamheden kruising M.A. Reinaldaweg in Lopik Nieuws 27 sep., 12:41
Afbeelding
VriendenLoterij steunt S.V. Lopik met 5.000 euro Nieuws 27 sep., 10:54
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkend raadslid De Leede Nieuws 27 sep., 10:46
Afbeelding
Peuterspeelzaal Duimelotje viert 50-jarig bestaan Nieuws 27 sep., 08:30
Afbeelding
Mensen fleuren op in De Schutsehof Nieuws 27 sep., 08:00