Nelleke den Boer (rechts) is heel blij met de hulp van Gerdine van de Ven bij de totstandkoming van het boekje. (Foto: Margreet Nagtegaal).
Nelleke den Boer (rechts) is heel blij met de hulp van Gerdine van de Ven bij de totstandkoming van het boekje. (Foto: Margreet Nagtegaal). (Foto: )

Stadsgedichten Oudewater nu gebundeld

  •   keer gelezen

Het is inmiddels ruim twee jaar geleden dat Nelleke den Boer verkozen werd tot stadsdichteres van Oudewater tijdens het evenement Pracht aan de Gracht. Sinds die tijd maakt ze regelmatig prachtige gedichten over Oudewater. Ze zijn nu samengebracht in haar eerste bundel ‘Van Hier’.


Oudewater - Nelleke den Boer doet haar taak als stadsdichteres met veel plezier en vindt het leuk om zo allerlei mensen te ontmoeten. “Vaak komt er na een kennismakingsgesprek met iemand of als ik over een bepaald thema iets moet schrijven vanzelf wel iets boven. Soms krijg ik een zin in mijn gedachten.” Nelleke den Boer heeft altijd iets met schrijven gehad. “Op school had ik voor een opstel voor een examen al een heel hoog cijfer.”
Op latere leeftijd, toen ze wat meer vrije tijd kreeg, volgde ze nog een opleiding aan de Schrijversvakschool om haar talent verder te ontwikkelen. Ze schrijft vooral poëzie en toneel. “Ik vind het allebei even leuk.” Toen ze twee jaar geleden begon als stadsdichteres was dat opnieuw een stimulans voor haar. “Je wordt er toe aangezet om een gedicht te schrijven want mensen zitten er op te wachten. En ik ontdekte weer dat het hier zo mooi is. Ik ben echt met nieuwe ogen naar Oudewater gaan kijken.” De reden dat er nu een gedichtenbundel van de stadsgedichten is gemaakt komt door de inzet van Gerdine van de Ven. Zij vond dat het tijd werd om al die bijzondere gedichten in een bundel samen te brengen. Gerdine had vanaf het prille begin in de gaten dat de gedichten van Nelleke den Boer een hoog niveau hadden. “Zonder Gerdine was er waarschijnlijk nog geen gedichtenbundel gekomen. Haar ervaring in het werven van sponsors zorgde ervoor dat het financiële plaatje snel rond was,” vertelt Nelleke. Voor de vormgeving kwamen ze bij Tim van der Windt terecht. “Dat klikte direct.” De vormgeving is strak en sober maar voegt echt iets toe aan de gedichten. Nelleke is heel blij met haar eerste gedichtenbundel die nu van de pers is gekomen. Elk boekje wordt apart genummerd en krijgt daarmee een unieke touch.

Op 10 november verschijnt een eerste gedichtenbundel van stadsdichteres Nelleke den Boer. De titel is Van Hier, gedichten van Oudewater en oorsprong. De bundel bevat 32 gedichten van haar hand, de helft over Oudewater. De andere helft bestaat uit vrij werk. Het boekje is te koop via de Readshop, TIP kantoor, de musea in Oudewater en via de Facebook pagina stadsgedichtenoudewater.nl voor 14,95 euro. Op 17 november zal Nelleke in de Readshop aanwezig zijn van 13.30 tot 15.30 uur om haar boek te signeren.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten