V.l.n.r. Ron Haanschoten, fysiotherapeut, Leontine van den Hil, oefentherapeute Cesar, Marnix Putto, apotheker, Marjon Oude Ophuis, huisarts. (Ingezonden foto)
V.l.n.r. Ron Haanschoten, fysiotherapeut, Leontine van den Hil, oefentherapeute Cesar, Marnix Putto, apotheker, Marjon Oude Ophuis, huisarts. (Ingezonden foto) (Foto: Medisch Centrum Hofplein)

Tien jaar Medisch Centrum Hofplein

  •   keer gelezen

Op 1 december is het alweer tien jaar geleden dat Medisch Centrum Hofplein zijn deuren opende. Om dat te vieren bieden de uiteenlopende zorgverleners in het centrum twee gratis thema-avonden aan: ‘Beweeg je Gezond’ en ‘Slaap je Fit!?’.


Montfoort - Voor een woonkern met een beperkte omvang heeft Montfoort een zeer breed aanbod, aldus de zorgverleners zelf. ‘’Pas als je hier met de eerstelijnszorg te maken krijgt, realiseer je je dat de zorgverleners het goed voor elkaar hebben. Sinds de opening van Medisch Centrum Hofplein in 2008 zijn er steeds meer activiteiten bijgekomen die voorheen alleen door ziekenhuizen werden aangeboden.’’
Het Medisch Centrum wil een zo breed mogelijk pakket bieden. ‘’Dat is bijvoorbeeld erg belangrijk voor mensen met een chronische aandoening. Zo kunnen we beschikken over een COPD-carrousel waarbij huisartsen, praktijkondersteuner, apotheek en fysiotherapeut nauw samenwerken, waardoor patiënten minder vaak naar een ziekenhuis elders hoeven.’’
Zo’n samenwerking is er ook voor patiënten met diabetes, met hart- en vaatziekten en voor ouderenzorg.
Daarnaast biedt het centrum onder meer psychologische hulpverlening en logopedie. Ook diensten als bloedprikken en longfunctieonderzoek worden er aangeboden. ‘’En als er specifieke expertise nodig is, is er een nauwe samenwerking met ziekenhuizen en specialisten.’’
Verder houden de verloskundigen uit Woerden wekelijks spreekuur voor de zwangere dames van de artsen Jouke Hanje en Marlies Dool. In de praktijk van André de Vries en Marjon Oude Ophuis zijn de artsen nog verloskundig actief.
Tijdens de bijeenkomst ‘Beweeg je Gezond!?’ op maandag 12 november kijken zorgverleners van het Medisch Centrum samen met u naar gezond bewegen. De avond is voor iedereen die een opstapje nodig heeft om - weer - gezond te gaan bewegen. De bijeenkomst ‘Slaap je Fit!?’ op dinsdag 20 november laat zien dat je gezond slapen kunt leren. Met praktische handvatten op basis van de laatste inzichten.

De huisartsen, fysiotherapeuten, apotheker, oefentherapeuten Cesar en ander eerstelijnszorgverleners in het centrum organiseren twee thema-avonden: ‘Beweeg je Gezond’ op maandag 12 november en ‘Slaap je Fit!?’ op dinsdag 20 november. Beide bijeenkomsten vinden plaats in het Huis van Montfoort, het voormalig gemeentehuis, aan het Kasteelplein en duren van 19.30 tot 21.00 uur, met inloop vanaf 19.00 uur. U kunt zich nu al gratis aanmelden via info@medischcentrumhofplein.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten