Het ontvangen van het Nederlanderschap is een belangrijke dag voor Azib Zakai en haar kinderen Helen en Abraham  uit Eritrea. (Foto: Margreet Nagtegaal)
Het ontvangen van het Nederlanderschap is een belangrijke dag voor Azib Zakai en haar kinderen Helen en Abraham uit Eritrea. (Foto: Margreet Nagtegaal)

Nederlander worden een soort van ‘trouwen’

31 okt, 10:20 Algemeen

In de trouwzaal van het Oude Stadhuis vond de korte plechtigheid plaats. Moeder Azib Zakai en haar twee kinderen legden de eed van trouw af aan de Nederlandse wet.

Oudewater – De naturalisatieceremonie is het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Vrienden en bekenden van het gezin waren bij de ceremonie aanwezig. Loco-burgemeester Bob Duindam noemde het ‘een soort trouwen’ met Nederland en daarom stonden ze in de trouwzaal. Hij las de verklaring van verbondenheid voor. “Ik zweer dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden, haar vrijheden en rechten respecteer en zweer de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen.” Vervolgens bevestigden Azib Zakai en haar kinderen Helen en Abraham deze verklaring. Ze zijn erg blij dat ze in Nederland wonen en nu het Nederlanderschap hebben gekregen. Abraham zegt “Nu heb ik een toekomst.” Ze wonen zeven jaar in Oudewater en hebben het goed naar hun zin. Moeder doet veel vrijwilligerswerk en de kinderen volgen het voortgezet onderwijs. Alle vrijwilligers die hen hebben geholpen zijn geworden als hun nieuwe familie. Voor hen en het gezin uit Eritrea een belangrijk moment.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
IJsselsteiners protesteren met omgekeerde stadsvlag Algemeen 16 aug, 15:29
Afbeelding
Felicitaties voor gouden bruidspaar Algemeen 16 aug, 15:03
Afbeelding
Bibliotheek IJsselstein voortaan op dinsdagavond open Algemeen 16 aug, 15:00
Afbeelding
Bouwen maar ! Algemeen 16 aug, 14:59
Afbeelding
Polsstokspringster Demi Groothedde vecht zich terug Sport 16 aug, 10:00
Afbeelding
‘Dweilen op het plein’ met ZWUP tijdens Jaarmarkt Montfoort Algemeen 15 aug, 17:27
Afbeelding
Provinciale aandacht voor geluidsoverlast sneltram in IJsselstein Algemeen 15 aug, 12:39
Afbeelding
Thomas van Midden de sterkste in Jaarsveld Sport 15 aug, 10:14