Afbeelding

Fortissimo terug aan de top!

Algemeen 119 keer gelezen

De korfballers van Fortissimo uit IJsselstein hebben een stunt geleverd tijdens de laatste wedstrijd van het veldseizoen.

Koploper Ten Donck uit Ridderkerk, gedoodverfde kampioenkandidaat

, kwam op de IJsseloever op bezoek om de koppositie te versterken. Echter bleek coach Verhoeven van Fortissimo een masterplan bedacht te hebben.

De ploeg uit Ridderkerk is een outsider in de poule waar Fortissimo dit seizoen acteert. De Ridderkerkers bestaat uit een groot aantal top korfballers die in de League en hoofdklasse gespeeld hebben. In het zaalseizoen doet Ten Donck bovenaan in de eerste klasse mee, maar op het veld komen ze uit in dezelfde klasse als Fortissimo., de derde klasse.

Dat de IJsselsteinse formatie de punten niet zomaar wilde weggeven, bleek twee weken geleden al, toen Ten Donck weigerde om op te komen draven omdat een aantal dames een feestje hadden die avond. Het KNKV was onverbiddelijk en bestrafte

de bizarre houding van Ten Donck met 2 minpunten.

Daar waar korfballend Nederland al in de voorbereiding zit voor het komende zaalseizoen, moesten de IJsselsteiners dus thuis nog een wedstrijd spelen op het veld. Ten Donck deed wat men van ze verwachte en kwam snel op voorsprong door slim spel en tactische acties . Rody van Houten, werd opgesteld tegen de van Deetos afkomstige Raymond Witvliet moest met zijn vak ervoor zorgen dat de doelpunten machine van Ten Donck ging haperen

.
Nadat de ploeg tegen een 1-3 achterstand aankeek, werd op de IJsseloever de trukendoos opgemaakt. Binnen no-time deed Fortissimo weer mee aan de wedstrijd door mooie doelpunten van Tycho Koning, Arda van der Berg en Martin Rijke. Direct na de rust kwam vielen de doelpunten van Fortissimo gemakkelijk en kwam Ten Donck steeds verder in de problemen.

Met minachting voor de leiding en provocerend gedrag richting publiek lukte het de ploeg uit Ridderkerk niet om het spel te maken. Ten Donck, normaal in staat om achterstanden met gemak weg te werken, kreeg het zaterdag tegen het goed spelende Fortissimo niet voor elkaar. De ploeg van Marc Verhoeven leek meer en meer te genieten van het spel en scoorde over alle schrijven. Met slechts 3 gescoorde doelpunten in de tweede helft en 11 door de thuisspelende ploeg floot de uit Tilburg afkomstige scheidsrechter af.

Fortissimo won met attractief korfbal en een hoog scoringspercentage met gemak en nam de koppositie met glimlach over van Ten Donck.

Doelpunten: Rijke 6, Konings 3, Vd Lee 3, van Houten 2, Van Dijk 1, vd Berg 1, Boer 1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Provincie Utrecht werkt als aandeelhouder mee aan oplossingen overvol elektriciteitsnet Nieuws 28 mrt, 13:06
Afbeelding
Werkgroep Dementievriendelijk IJsselstein zoekt trainers Nieuws 28 mrt, 07:09
Afbeelding
Jong en oud hebben veel plezier met het maken van paasstukjes Nieuws 27 mrt, 18:17
Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws 27 mrt, 16:41
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10