Afbeelding
Foto: Floor Lemmers

Krappe overwinning voor Vrouwen IJFC

Algemeen 103 keer gelezen

Op dit eerste novemberweekend staat de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Lyra uit De Lier op het programma. IJFC heeft tot nu toe de gewonnen wedstrijden altijd met maar 1 doelpunt verschil gewonnen, dus vandaag is het tijd om aan het doelsaldo te werken.

Op een slecht bespeelbaar kunstgrasveld, waarin ook nog op diverse plaatsen nieuwe stukken kunstgras zijn aangebracht, begint de wedstrijd onder zonnige condities. Beide ploegen spelen vaak de “lange bal” om de spitsen aan te spelen. Het spel is hierdoor erg rommelig en er wordt veel balverlies geleden. Langzamerhand kan IJFC meer op balbezit spelen en worden er bij vlagen mooie combinaties gemaakt die leiden tot enkele kansjes. De grootste kans is voor Lois Spliet die na ruim een half uur spelen een goede voorzet net niet kan belonen met een doelpunt. Twee minuten later volgt een aanval over rechts. Demi van Dijk loopt goed door naar de achterlijn en legt de bal perfect bij de eerste paal, waar Iris Werkhoven de bal knap in het doel tikt: 0-1. Met deze stand wordt er ook gerust.

Na rust begint IJFC goed aan de tweede helft. Het tempo gaat omhoog en er is veel minder balverlies. Al in de eerste minuut kan Lois Spliet een voorzet van Kirsten Plug in het doel schieten: 0-2. De thuisploeg is overdonderd en IJFC kan hiervan profiteren. In de 5de minuut wordt een voorzet door de verdedigster van Lyra in eigen doel geschoten: 0-3. IJFC heeft wat het wil en kan deze score nu verder uitbreiden, echter zorgt een onzuiverheid in de IJFC verdediging ervoor, dat Lyra de achterstand verkleint: 1-3. Deze tegenslag wordt goed opgevangen en IJFC is nog steeds de bovenliggende partij. Na 19 minuten kan Lois Spliet profiteren van een fout van de keepster en zo de 1-4 binnenschieten. In de laatste 20 minuten wordt deze riante voorsprong niet verder uitgebouwd en kan de thuisclub terugkomen. Een fantastisch schot van Lyra zorgt voor de 2-4. Omdat de scheidsrechter een overtreding van Annika Schrijvers van buiten het strafschopgebied toch beantwoordt met een penalty zijn de laatste 10 minuten (+ 5 minuten blessuretijd) toch weer zenuwslopend. IJFC mag uiteindelijk de 3 punten meenemen. Een terechte overwinning in een wedstrijd waarin IJFC het zichzelf onnodig moeilijk heeft gemaakt.

Door de overwinning blijft IJFC tweede, maar omdat de concurrenten op de 3de en 4de plaats punten verspelen is de tweede positie verstevigd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Komst en vertrek spelers Montfoort SV'19 Nieuws gisteren
• Carla Post wilde een speeltuin voor álle kinderen.
Tien jaar speeltuin Kloosterplantsoen Nieuws 27 mrt, 08:54
Afbeelding
RMN: gewijzigde dienstverlening rondom Pasen Nieuws 27 mrt, 08:38
Afbeelding
Keukenbrand aan Lanceerplaats in IJsselstein 112 26 mrt, 21:03
• Gijs (l) en Bram hopen veel geld op te halen voor KiKa.
Broers doen halve triathlon voor KiKa Nieuws 26 mrt, 07:10
Afbeelding
Cheque voor 17e eeuws schilderijtje van vroegere burgemeester Montfoort Nieuws 25 mrt, 17:10
Afbeelding
Overval op woning in Lopik blijkt poging tot oplichting update 25 mrt, 16:46
• Overhandiging van de cheque door Wob Scholtens, voorzitter van BCM aan Marjon de Jong van 't Bakkershuis
Succesvolle bridgeactie voor Bakkershuis Montfoort Nieuws 25 mrt, 16:00